r
Nosalty Logó

Colomba – olasz húsvéti kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mátéh Mónika
Colomba – olasz húsvéti kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előtészta

Tésztához

Mázhoz, és a díszítéshez

559
Kalória
13.4g
Fehérje
86.7g
Szénhidrátok
18.3g
Zsír
44.3g
Víz
162.2g
Koleszterin
3.6g
Rost
40.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előtészta

Tésztához

Mázhoz, és a díszítéshez

Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előtészta

Tésztához

Mázhoz, és a díszítéshez

Összesen 6709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előtészta

Tésztához

Mázhoz, és a díszítéshez

Összesen 311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    219.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7749.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    650 mg
  • Foszfor
    2514 mg
  • Nátrium
    3169 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1040.3 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    531.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    1540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1358 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2268 micro
Összesen 6709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

Előtészta

  1. Az előtésztát elkészítjük, úgy, hogy dagasztótálba tesszük a lisztet, belemorzsoljuk a friss élesztőt és hozzáönjük a vizet. Keverőlapáttal simára keverjük, befedjük 2 fakanál liszttel és 40 percig lefedve hagyjuk pihenni.

Tésztához

  1. Ha lejárt az idő, a tészta hozzávalóit hozzáadjuk a következő módon. Először a cukorral és a fokozatosan adagolt tejjel dagasztókanál segítségével kikeverjük. Majd hozzáadjuk az egész tojásokat, a mézet és a lisztet szintén fokozatosan, alacsony fokozaton dagasztjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, ha a tészta beszívta a tojássárgáját, mehet bele a következő.
  3. Mikor a tésztát szét lehet húzni és nem szakadozik, akkor a sót, a szobahőmérsékletű vajat, a vanília aromát, a reszelt narancshéjat, a reszelt citromhéjat, a vanílliás cukrot, a narancsos cukrot, és a citromos cukrot is hozzáadjuk a tésztához, és hagyjuk, hogy a gép simára dagasztja.
  4. Végül beleszórjuk a kandírozott citrushéjat, és újra átdagasztjuk pár pillanat alatt.
  5. Olajozott gyúródeszkára helyezzük a lágy tésztát és a szintén olajozott kezünkkel hajtásokat készítünk, hogy buborékos legyen a kalács. Letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
  6. Ha lejárt az idő, ketté vágjuk a kalácsot, az egyik tésztát patkó alakúra sodorjuk és beletesszük a szárny részhez. A másik tésztát megsodorjuk és a galamb hosszanti részébe helyezzük. Majd a papír széléig újra kelesztjük.

Mázhoz, és a díszítéshez

  1. Elkészítjük a mázat, az összetevőit aprítógépben kimixeljük, míg sűrű masszát kapunk. Habzsákba töltjük és az újra megkelt tészta tetejére nyomjuk. Teszünk a kalács tetejére néhány szem mandulát, megszórjuk jégcukorral és porcukorral.
  2. 160 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hűtőrácson hagyjuk kihűlni, papírral lehet vágni, fogyasztás előtt lehúzzuk a kalácsról.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!