r
Nosalty Logó

Colomba – olasz húsvéti kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mátéh Mónika
Colomba – olasz húsvéti kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előtészta

Tésztához

Mázhoz, és a díszítéshez

Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előtészta

Tésztához

Mázhoz, és a díszítéshez

Összesen 6709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előtészta

Tésztához

Mázhoz, és a díszítéshez

Összesen 311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    219.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7749.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    650 mg
  • Foszfor
    2514 mg
  • Nátrium
    3169 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1040.3 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    1540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1358 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2268 micro
Összesen 6709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Előtészta

Tésztához

Mázhoz, és a díszítéshez

Elkészítés

Előtészta

  1. Az előtésztát elkészítjük, úgy, hogy dagasztótálba tesszük a lisztet, belemorzsoljuk a friss élesztőt és hozzáönjük a vizet. Keverőlapáttal simára keverjük, befedjük 2 fakanál liszttel és 40 percig lefedve hagyjuk pihenni.

Tésztához

  1. Ha lejárt az idő, a tészta hozzávalóit hozzáadjuk a következő módon. Először a cukorral és a fokozatosan adagolt tejjel dagasztókanál segítségével kikeverjük. Majd hozzáadjuk az egész tojásokat, a mézet és a lisztet szintén fokozatosan, alacsony fokozaton dagasztjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, ha a tészta beszívta a tojássárgáját, mehet bele a következő.
  3. Mikor a tésztát szét lehet húzni és nem szakadozik, akkor a sót, a szobahőmérsékletű vajat, a vanília aromát, a reszelt narancshéjat, a reszelt citromhéjat, a vanílliás cukrot, a narancsos cukrot, és a citromos cukrot is hozzáadjuk a tésztához, és hagyjuk, hogy a gép simára dagasztja.
  4. Végül beleszórjuk a kandírozott citrushéjat, és újra átdagasztjuk pár pillanat alatt.
  5. Olajozott gyúródeszkára helyezzük a lágy tésztát és a szintén olajozott kezünkkel hajtásokat készítünk, hogy buborékos legyen a kalács. Letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
  6. Ha lejárt az idő, ketté vágjuk a kalácsot, az egyik tésztát patkó alakúra sodorjuk és beletesszük a szárny részhez. A másik tésztát megsodorjuk és a galamb hosszanti részébe helyezzük. Majd a papír széléig újra kelesztjük.

Mázhoz, és a díszítéshez

  1. Elkészítjük a mázat, az összetevőit aprítógépben kimixeljük, míg sűrű masszát kapunk. Habzsákba töltjük és az újra megkelt tészta tetejére nyomjuk. Teszünk a kalács tetejére néhány szem mandulát, megszórjuk jégcukorral és porcukorral.
  2. 160 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hűtőrácson hagyjuk kihűlni, papírral lehet vágni, fogyasztás előtt lehúzzuk a kalácsról.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 645
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 26.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Mátéh Mónika 4 recept

Hozzávalók

Előtészta

Tésztához

Mázhoz, és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...