r
Nosalty Logó

Citrusos sajttorta túróval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Citrusos sajttorta túróval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2862 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 287 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4693.3 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 2862 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cink
    107 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    49 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
  2. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk vajjal.
  3. A kandírozott citurshéjat apróra vágjuk.
  4. A sajjtorta minden hozzávalóját egy nagy tálba tesszük, majd robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
  5. A masszát a kivajatott formába kanalazzuk, elegyengetjük, majd betesszük az előmelegített sütőbe, és kb. 60 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12364
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Ajánló

Tartalmas leves után remek második fogás, de délutáni teához vagy akár reggelire is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik szakácskönyvemben találtam egy jónak ígérkező sajttorta receptet. Az eredeti receptben nincs kandírozott citrushéj, illetve több cukorral készül. A sütési idő is rövidebb ott... Bár írja, hogy a közepének "remegősnek" kell lennie, ez inkább még folyós volt. Szóval visszakerült még a sütőbe. Így is egy nagyon lágy, krémes torta lett a végeredmény. Hidegen vagy langyosan, bármilyen házi dzsemmel, friss gyümölccsel vagy mézzel megcsorgatva fogyaszthatjuk. Én a sütési idő kétharmadánál átkapcsoltam a sütőt csak alul sütésre, nehogy túlságosan megpiruljon a torta teteje. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...