Citrusos sajttorta túróval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
287
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
2862
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
232
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 469.3 g
-
Cink 130 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 100 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
287
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.9 g
Zsír
-
Összesen 178.8 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 562 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4693.3 g
-
Cink 1302 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 524 mg
-
Vas 1003 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 1304 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.2 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 501.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 803 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 786 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 601 micro
Összesen
2862
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.7 g
-
Cink 107 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 82 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 49 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg krémsajt
-
4 evőkanál narancslé
-
5 dkg kandírozott citromhéj
-
5 dkg kandírozott narancshéj
-
8 dkg xilit
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
3 teáskanál búzadara
-
2 evőkanál graham-liszt
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
- Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk vajjal.
- A kandírozott citurshéjat apróra vágjuk.
- A sajjtorta minden hozzávalóját egy nagy tálba tesszük, majd robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
- A masszát a kivajatott formába kanalazzuk, elegyengetjük, majd betesszük az előmelegített sütőbe, és kb. 60 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12338
- Feltöltés dátuma: 2012. november 29.
Ajánló
Tartalmas leves után remek második fogás, de délutáni teához vagy akár reggelire is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Ági78
149 recept
Az egyik szakácskönyvemben találtam egy jónak ígérkező sajttorta receptet. Az eredeti receptben nincs kandírozott citrushéj, illetve több cukorral készül. A sütési idő is rövidebb ott... Bár írja, hogy a közepének "remegősnek" kell lennie, ez inkább még folyós volt. Szóval visszakerült még a sütőbe. Így is egy nagyon lágy, krémes torta lett a végeredmény. Hidegen vagy langyosan, bármilyen házi dzsemmel, friss gyümölccsel vagy mézzel megcsorgatva fogyaszthatjuk. Én a sütési idő kétharmadánál átkapcsoltam a sütőt csak alul sütésre, nehogy túlságosan megpiruljon a torta teteje. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/