r
Nosalty Logó

Citrusleves

3,0

1 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Skorpió
Citrusleves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

294
Kalória
6.3g
Fehérje
58.2g
Szénhidrátok
6.3g
Zsír
484.7g
Víz
17.5g
Koleszterin
6.4g
Rost
43.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1174 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    484.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    456 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 294 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1938.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    522 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    942 micro
  • β-crypt
    1823 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 1174 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 45 kcal

Elkészítés

  1. A teafiltert a szegfűszeggel és fahéjjal0,75 l vízben megfőzzük.
  2. Közben lereszeljük a citromot, és a3 narancs héját (amit előzőleg alaposan megmostunk), és hozzáadjuk a forró főzethez, és hagyjuk kicsit kihűlni.
  3. Eközben kifacsarjuk a 3 narancsot és a citrom levét(esetleg helyettesíthetjük az utóbbit 0,5 dl citromlével).
  4. Ha kihűlt a teás főzet, kivesszük a fűszereket, a filtert(esetleg leszűrhetjük a héjakat - mi most nem szűrtük).
  5. A teás főzetet összeöntjük a narancs-citrom lével, és feltesszük forrásig.
  6. Közben a tejszínt a keményítővel csomómentesen elkeverjük.
  7. Ha a narancsos-citromos teafőzet forr, beleöntjük a tejszínes keveréket, és forraljuk.
  8. Amíg az egész hűl, addig a mandarint, és a vérnarancsot alaposan megpucoljuk, és a gerezdeket összedaraboljuk.
  9. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, 1 tk cukrot és pár csepp citromlevet cseppentünk hozzá.
  10. Egy kisebb edénybe forraljunk vizet, és a tojáshabból evő- vagy teáskanállal készítsünk galuskát (a tojáshabot a kanál segítségévelmerítsük a forrásban lévő, ám nem lobogó vízbe, majd fordítsuk meg a galuskát, és emeljük ki).
  11. Ha kihűlt a leves, akkor keverjük el benne a mézet.
  12. Tálalásnál mandarin- és vérnarancsdarabokat szórunk a tányér aljára,és rámerjük a levest,majd a tetejére úsztatjuk a habgaluskákat.

Recept infó

  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Sok narancs és mandarin volt itthon :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!