Citromtorta Sophies Sweeties konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sophies Sweeties
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
13g cukor52 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
14 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
42g tej23 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
17g habtejszín49 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
Összesen
477
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
160g cukor619 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
500g tej280 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
5738
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
18.6g tojás23 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
21.2g tej12 kcal
-
12.7g vaj91 kcal
-
6.3g porcukor25 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
8.5g habtejszín25 kcal
-
14.4g citrom2 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
Összesen
243
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
477
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.3 g
Zsír
-
Összesen 354.2 g
-
Telített zsírsav 208 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3487.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 1081 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 1170 mg
-
Nátrium 916 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 561.2 g
-
Cukor 383 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 676.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 364 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 1255 mg
-
Retinol - A vitamin: 3181 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 600 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2000 micro
Összesen
5738
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához
-
8 db tojás
-
160 g finomliszt
-
160 g cukor
Hozzávalók a krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
-
5 dl tej
-
300 g vaj
-
150 g porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 fél citromból nyert citromlé
Hozzávalók a díszítéshez
-
200 ml habtejszín
-
2 db citrom
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
Hozzávalók a piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
- A habba óvatosan belekeverjük a tojássárgákat, majd a lisztet is beleszitáljuk.
- 26 cm-es tortaformába öntjük, kb. 25 perc alatt 180 °C-on tűpróbáig sütjük.
Hozzávalók a krémhez
- A pudingot elkészítjük a tasakon leírtak szerint, majd lehűtjük.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük.
- Összekeverjük a pudingot a vajas krémmel, belereszeljük a citrom héját, belenyomjuk egy fél citrom levét, és tovább habosítjuk.
Hozzávalók a díszítéshez
- Ha lehűlt a piskóta 3 részre vágjuk, és megtöltjük a citromos krémmel, az oldalait és a tetejét is kenjük be vele szépen egyenletesen.
- A habtejszínt habbá verjük, és nyomózsák segítségével ízlés szerint körbefújjuk vele a torta tetejét.
- A citromokat vékony karikákra vágjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét.
- A tortazselét elkészítjük a tasakon leírtak szerint, és a citromkarikákra csurgatjuk. A színtelen tortazselét nyugodtan színezhetjük is sárga ételfestékkel, hogy mutatósabb legyen.
- A torta oldalait ízlés szerint pirított mandulaszeletekkel, vagy édes morzsával panírozhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 161
- Össznézettség: 124025
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sophies Sweeties
1 recept
Családunk nagy kedvence, nem túl fanyar a krém, ezért nem kell félni tőle :) Ha savanyúbban szeretitek, nyugodtan használjatok több citromot a krémhez.