r
Nosalty Logó

Citromtorta Sophies Sweeties konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sophies Sweeties
Citromtorta Sophies Sweeties konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 5738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    354.2 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3487.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.2 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3181 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 5738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A habba óvatosan belekeverjük a tojássárgákat, majd a lisztet is beleszitáljuk.
  3. 26 cm-es tortaformába öntjük, kb. 25 perc alatt 180 °C-on tűpróbáig sütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A pudingot elkészítjük a tasakon leírtak szerint, majd lehűtjük.
  2. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  3. Összekeverjük a pudingot a vajas krémmel, belereszeljük a citrom héját, belenyomjuk egy fél citrom levét, és tovább habosítjuk.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. Ha lehűlt a piskóta 3 részre vágjuk, és megtöltjük a citromos krémmel, az oldalait és a tetejét is kenjük be vele szépen egyenletesen.
  2. A habtejszínt habbá verjük, és nyomózsák segítségével ízlés szerint körbefújjuk vele a torta tetejét.
  3. A citromokat vékony karikákra vágjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét.
  4. A tortazselét elkészítjük a tasakon leírtak szerint, és a citromkarikákra csurgatjuk. A színtelen tortazselét nyugodtan színezhetjük is sárga ételfestékkel, hogy mutatósabb legyen.
  5. A torta oldalait ízlés szerint pirított mandulaszeletekkel, vagy édes morzsával panírozhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 161
  • Össznézettség: 124025
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sophies Sweeties 1 recept

Családunk nagy kedvence, nem túl fanyar a krém, ezért nem kell félni tőle :) Ha savanyúbban szeretitek, nyugodtan használjatok több citromot a krémhez.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...