r
Nosalty Logó

Citromszirupos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromszirupos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 685 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 2734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 685 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 2734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást, a kristálycukrot, a margarint és lereszelt citromhéjat összekeverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és beletesszük a csipetnyi sót.
  3. A lisztes egyvelegbe lassanként belekeverjük a tojásos-cukros-margarinos keveréket, majd hozzáadjuk a tejet, amikor a tészta sűrűsödik.
  4. Ha készen vagyunk ezzel, akkor kivajazunk, -lisztezünk egy gyümölcskenyér-formát, és beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Amíg sütjük a süteményt, elkészítjük a szirupot. A porcukrot és a citromlevet egy kisebb mérteű lábasba tesszük, és addig hevítjük lassan, amíg a porcukor teljesen fel nem olvad.
  6. Ha a sütemény elkészült, fogpiszkálóval alaposan megszúrkáljuk a tetejét jó sok helyen, majd a kihűlt szirupot ráöntjük a tetejére. Bánjunk bőkezűen a sziruppal, rázogassuk meg, hogy egyenletesen kerüljön a süteményre, és hagyjuk, hogy az egészet átitassa.
  7. Várjuk meg, amíg a sütemény teljesen kihűl, majd ezután vegyük csak ki a formából, hogy ne essen szét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x13x7
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 13314
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 13.

Ajánló

Ha szeletelve tálaljuk (bár ha nem, akkor is), lehet díszíteni citromfű levelével, illetve egy szelet kristálycukrozott citromkarikával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor kicsi voltam, és nem volt otthon édesség, de nagyon vágytam rá, a nagymamám adott nekem félbevágott citromot egy kis kristálycukorba forgatva. Ezt idézi nekem ez a sütemény, így nagyon örültem, amikor rábukkantam. Ennek a receptnek az alapötletét szintén Nigella-tól vettem, gondolom már kiderült, hogy számomra ő egyfajta példakép a konyhában.:-) Szeretem, ahogy észreveszi az apró csodákat, amiket a leghétköznapibb hozzávalók jelentenek, és látni lehet, hogy nagyon élvezi, amit csinál. Na, de ennyit erről. A változtatásom ebben a szirupos, édes csodában csak annyi, hogy jobban szeretem, ha ennek a süteménynek a pikantériáját és édességét inkább a szirup adja. Így egy leheletnyivel kevesebb cukrot teszek a tésztába, és alaposan megöntözöm sziruppal a sütit, hogy jól átigya, és már majdnem "tocsogós" legyen (na, de azért csak majdnem :-). Azt hiszem ez az a sütemény, ami valóban hihetetlenül egyszerű, mégis nagyszerű.

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...