r
Nosalty Logó

Citromszirupos sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Citromszirupos sütemény
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

685
Kalória
8.1g
Fehérje
101.5g
Szénhidrátok
28.2g
Zsír
44.1g
Víz
90g
Koleszterin
1.4g
Rost
65.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 685 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 2734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 685 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 2734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást, a kristálycukrot, a margarint és lereszelt citromhéjat összekeverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és beletesszük a csipetnyi sót.
  3. A lisztes egyvelegbe lassanként belekeverjük a tojásos-cukros-margarinos keveréket, majd hozzáadjuk a tejet, amikor a tészta sűrűsödik.
  4. Ha készen vagyunk ezzel, akkor kivajazunk, -lisztezünk egy gyümölcskenyér-formát, és beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Amíg sütjük a süteményt, elkészítjük a szirupot. A porcukrot és a citromlevet egy kisebb mérteű lábasba tesszük, és addig hevítjük lassan, amíg a porcukor teljesen fel nem olvad.
  6. Ha a sütemény elkészült, fogpiszkálóval alaposan megszúrkáljuk a tetejét jó sok helyen, majd a kihűlt szirupot ráöntjük a tetejére. Bánjunk bőkezűen a sziruppal, rázogassuk meg, hogy egyenletesen kerüljön a süteményre, és hagyjuk, hogy az egészet átitassa.
  7. Várjuk meg, amíg a sütemény teljesen kihűl, majd ezután vegyük csak ki a formából, hogy ne essen szét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x13x7

Amikor kicsi voltam, és nem volt otthon édesség, de nagyon vágytam rá, a nagymamám adott nekem félbevágott citromot egy kis kristálycukorba forgatva. Ezt idézi nekem ez a sütemény, így nagyon örültem, amikor rábukkantam. Ennek a receptnek az alapötletét szintén Nigella-tól vettem, gondolom már kiderült, hogy számomra ő egyfajta példakép a konyhában.:-) Szeretem, ahogy észreveszi az apró csodákat, amiket a leghétköznapibb hozzávalók jelentenek, és látni lehet, hogy nagyon élvezi, amit csinál. Na, de ennyit erről. A változtatásom ebben a szirupos, édes csodában csak annyi, hogy jobban szeretem, ha ennek a süteménynek a pikantériáját és édességét inkább a szirup adja. Így egy leheletnyivel kevesebb cukrot teszek a tésztába, és alaposan megöntözöm sziruppal a sütit, hogy jól átigya, és már majdnem "tocsogós" legyen (na, de azért csak majdnem :-). Azt hiszem ez az a sütemény, ami valóban hihetetlenül egyszerű, mégis nagyszerű.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!