Citromszirupos piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
39g finomliszt142 kcal
-
39g cukor151 kcal
-
28g vaj199 kcal
-
24g tojás31 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4g tej2 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
Szirup
Összesen
573
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.6 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
573
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 225.8 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3306.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 742 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 1431 mg
-
Nátrium 814 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 734.5 g
-
Cukor 457 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 487.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2020 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 661 mg
-
Retinol - A vitamin: 1987 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1063 micro
Összesen
5152
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
322
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A két citrom héját belereszeljük a lisztbe, összekeverjük a sütőporral.
- Habosra keverjük a vajat, majd részletekben hozzáadjuk a cukrot, úgy, hogy közben folyamatosan keverjük.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.
- Apránként belekeverjük a lisztet és a tejet is, majd jól összekeverjük.
- Kapcsos, kivajazott, lisztezett tortaformában 180 fokon 35-40 percig sütjük.
Szirup
- Amíg a torta sül, elkészítjük a szirupot. A hozzávalókat egy edénybe tesszük, majd 10 percig forraljuk, amíg szirupos állagú nem lesz.
- A kész, sütőből kivett formát mindenhol meglocsoljuk a sziruppal, majd hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1814
- Feltöltés dátuma: 2014. december 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Imádom az igazi brit szirupos piskótát és láttam is egyszer egy szuper receptet. Nem igazán emlékeztem már rá, így megpróbáltam kivitelezni a saját ízlésem szerint.:) Szóval nekiálltam és ez kerekedett ki belőle. A család imádja, egyszerű és igen laktató.:) Én a szirupból tripla mennyiséget szoktam főzni, hogy amikor forrón elkezdem rá öntözgetni, jó ragacsos és szaftos legyen a tészta. Amikor a közepén a pici mélyedésben látszódik az összegyűlt szirup, akkor elég.:)