r
Nosalty Logó

Citromszelet Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Citromszelet Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Összesen 597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Összesen 5958 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Összesen 319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    340 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2496.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655.1 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2720 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2668 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 5958 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Könnyen nyújtható, rugalmas tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. 25×38 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral fedett lemeztepsiben 4 lapot sütünk, egymás után. Világosra sütjük, kb. 12-15 perc alatt megsül 180°C-on.
  2. A krémhez a lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük. A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd jól kihabosítjuk.
  3. A kihűlt süteményt betöltjük: Egy nagyobb téglalap alakú tálat kikészítünk, s erre rakjuk a tésztát. 1 lap, erre jön a krém fele, majd megint 1 lap, erre kenjük a lekvárt, megint 1 lap, erre kenjük a maradék krémet, majd az utolsó lapot is rátesszük.
  4. Pár órára hűtőbe rakjuk, de legjobb, ha egy éjszakára. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x38
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2698
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 10.

Ajánló

Én mindig előző nap elkészítem ezt a süteményt, másnapra finoman megpuhul. Utána ha megszórtuk porcukorral, akkor szeletelhetjük, s már ehetjük is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én kb. 10 éve sütőpor helyett szódabikarbónát használok, mert azzal még puhább és porhanyósabb lesz a tészta.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek