r
Nosalty Logó

Citrompite Szofikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Citrompite Szofikától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 4518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    290.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1726 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1241 micro
Összesen 4518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A tésztához egy tálba tesszük a lisztet, porcukrot. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, és elmorzsoljuk. Néhány gyors mozdulattal beledolgozzuk a tojássárgáját, és folpackba csomagolva a gombócot 1 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet.
  2. A tojásokat a porcukorral, citromhéjjal, citromlével habosra keverjük, robotgéppel. Ezután egy lábasba öntjük, és vízgőz felett, időnként kézi habverővel kevergetve, hogy ne csomósodjon és ne rántottásodjon le, sűrűre főzzük. Mikor a krém láthatóan sűrűsödik, kiveszünk pár evőkanálnyit, elkeverjük a keményítővel csomómentesre, és visszaöntjük a krémhez.
  3. Miután a krém pár percet hűlt, szitán átpasszírozzuk, kézi habverővel hozzákeverjük a kis kockákra vágott vajat, majd a mascarponét. Ha a krém szobahőmérsékletűre hűlt, felhasználásig hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kapcsos, levehető aljú piteformát.Ha nehezen tudjuk nyújtani, csak lapítsuk el a gombócot, és ujjainkkal nyomkodjuk a forma aljába és oldalára. Villával sűrűn szurkáljuk meg, tegyük 30 percre hűtőbe.
  5. Sütőpapírt teszünk a tésztára, száraz babot nehezéknek, és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig vakon sütjük, majd a babot és a sütőpapírt kivéve további 5-10 percig. Ha a tészta közepe még nem sült meg, a széle viszont már barnul, tegyük vissza a babot, és süssük még így tovább.
  6. A kihűlt pitében oszlassuk el a krémet, és tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy könnyebben tudjuk szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4975
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citrompite Szofikától
Szofika 104 recept

Többször sütöttem már citromtortát, mivel nemes egyszerűséggel a kedvenc tortám. Nálam mindent maga mögé utasít, élek-halok a citromosért. Nyáron meg főleg. Most egy újfajta krémet próbáltam ki, -én eddig a krémet is sütöttem-, itt azonban egy mascarponéval felturbózott lemon curd kerül a pitébe.  Ki kell próbálni, elmondani nem lehet...

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...