Citromos túrótorta Violetta őrülteknek
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta elkészítése
-
9g finomliszt33 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
Meggydzsem elkészítése
Túrós krém elkészítése
-
50g tehéntúró74 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
4 kcal
-
126 kcal
-
1g vaj10 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
Díszítés elkészítése
-
40g növényi tejszín100 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
2g meggylekvár6 kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta elkészítése
-
90g finomliszt328 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Meggydzsem elkészítése
Túrós krém elkészítése
-
500g tehéntúró735 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Díszítés elkészítése
-
400g növényi tejszín1004 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
20g meggylekvár56 kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta elkészítése
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
12.4g tojás16 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
Meggydzsem elkészítése
Túrós krém elkészítése
-
18.7g tehéntúró28 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
18.7g növényi habtejszín47 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Díszítés elkészítése
-
15g növényi tejszín38 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
0.7g meggylekvár2 kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 907.3 g
-
Cink 130 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.2 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 95.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.7 g
Zsír
-
Összesen 283 g
-
Telített zsírsav 235 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9072.6 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 1529 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 2880 mg
-
Nátrium 2013 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 561.6 g
-
Cukor 427 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 952 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 733 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 890 mg
-
Retinol - A vitamin: 559 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2103 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1725 micro
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.8 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Hozzávalók
Piskóta elkészítése
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
Meggydzsem elkészítése
Túrós krém elkészítése
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek vaj
-
2 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
1 csomag zselatinfix
-
1 csomag habfixáló
Díszítés elkészítése
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
Piskóta elkészítése
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 26 cm-es tortakarikának csak az alját vékonyan bekenjük zsiradékkal és kevés lisztet szórunk rá. Az oldala maradjon teljesen száraz. A tojásokat használat előtt kb. 1 órát szobahőmérsékleten hagyjuk.
- A tojásokat megmossuk és egyenként feltörjük. A fehérjét egy száraz keverőtálba tesszük, a sárgákat külön egy kisebb tálba. A fehérjét elkezdjük felverni, a sót, citromlét és a vaníliás cukorral elkevert cukrot belekanalazzuk. Akkor jó, ha jól elolvadt benne a cukor, de ne legyen túlverve.
- Ekkor mehet bele a tojássárgája egyenként, kicsit még verjük, majd az átszitált sütőporos lisztet is beleszitáljuk. A lisztet már nagy mozdulatokkal fakanállal keverjük hozzá. A bátrabbak egy kicsit keverhetik a géppel is.
- Rögtön a tortakarikába tesszük és mehet a sütőbe. 10 percig nem szabad a sütőajtót kinyitnunk. Visszavesszük a hőt 150-160 fokra és kb. 30 percig még sütjük. Ha kinézete és az illata jónak tűnik, tűpróbával ellenőrizzük. Ha jó, akkor nyitott sütőajtónál még kicsit bent hagyjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- Kihűlés után a karikát levesszük róla és kettőbe vágjuk a piskótát.
Meggydzsem elkészítése
- A dzsemet elkészítjük, amíg sül a piskóta. A meggyet a cukorral feltesszük főni. Addig főzzük, amíg az állaga kenhetőnek nem látszik. Mivel a zselatinhoz langyosnak kell lennie, picit hűlni hagyjuk és a kicsi vízben elkevert zselatinnal újra felforraljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Túrós krém elkészítése
- A túrót krumplinyomóval jól eldolgozzuk, beletesszük a puha vajat, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót és citromlevet. Nagyon jól eldolgozzuk és belekeverjük a zselatinfixet.
- A tejszínt felverjük a habfixálóval és a túróhoz keverjük. Jól eldolgozzuk.
- Az egyik piskótalap köré tesszük a jól elmosott tortakarikát. Nem fontos az alját is használni, hanem arra tálra v. tálcára tesszük, ahol díszítve is lesz a torta. Rákenjük a túrókrém felét, majd a dzsemet is szépen elkenjük rajta. Betesszük a hűtőbe kicsit dermedni.
- Hűtőből kivéve a dzsemre kenjük a maradék túrókrémet és szépen elsimítjuk rajta. Rátesszük a másik piskótalapot és kicsit lenyomkodjuk. Min. 3 órára betesszük a hűtőbe.
Díszítés elkészítése
- Ha az eredeti díszítés kerül rá, a felvert habfixálós tejszínnel kedvünkre díszítjük és kicsi lekvárral megpöttyözzük.
- Ha az én kreációm szerint lesz díszítve, annyi tejszínt kenünk rá, hogy a fotós oldalfólia alatt pont annyi legyen, amennyi szükséges a magasságához. A tetejére is annyit kenünk, hogy az oldal pont felérjen a tetejéig. Erre kerül a fóliás fotó. Kedvünkre lehet marcipán figurákat tenni rá vagy nem tenni rá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1297
- Feltöltés dátuma: 2015. október 31.
Ajánló
Csak úgy egyszerűen, ha túrótortára vágyunk, de lehet dekorálni kedvünkre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Keresztlányom kislánya Violetta őrült, egyértelmű volt a torta kinézete! A túrótorta a már jól bevált recept szerinti, amit viszont az anyukája "rendelt". A recept a "Webcukrászdából" származik, persze mindig van rajta valami változtatás. És következett, hogy ehető ostyára nyomtattassam ki, amit elterveztem, de éppen rossz volt a gép. Itt álltam dekoráció nélkül, kevés marcipán figurával. :( Jött az ötlet! Kinyomtattam a saját színes nyomtatómmal, papírra a tervezett képeket, és lazán "becsomagoltam" a fotókat frissen tartó fóliába. A tetejére ment a kör alakú úgy, mintha ostya lett volna. Az oldalára pontosan lemérve a hossza és a szélessége, úgy nyomtattam ki a nekem tetsző képeket Violettáról és a mi kis drágánkról. Ragasztás, fóliázás, és mehetett a torta oldalára. A fólia alá a díszítéshez javasolt tejszínt kentem. Azt is figyelembe vettem, hogy egy 28-as tortakarika még rámenjen, mert így biztonságosan szállítottuk 65 km-re. Néhány marcipándísz, és kész is volt. Felvágás előtt egyszerűen levettük róla a fóliát. Eredetileg tejszínnel és pici lekvárral lehet díszíteni.