Citromos túrótorta Pecci konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pecci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
33g tojás42 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
13g napraforgó olaj113 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Citromos túrókrém
-
50g tehéntúró74 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
25g gyümölcsjoghurt24 kcal
-
17 kcal
-
30g tej17 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
12g citromlé3 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
Összeállítás
Összesen
495
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Citromos túrókrém
-
500g tehéntúró735 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g gyümölcsjoghurt240 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
18g citromhéj8 kcal
-
120g citromlé26 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Összeállítás
Összesen
4918
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
14.8g tojás19 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
5.7g napraforgó olaj50 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Citromos túrókrém
-
22.4g tehéntúró33 kcal
-
11.2g mascarpone45 kcal
-
11.2g gyümölcsjoghurt11 kcal
-
8 kcal
-
13.4g tej8 kcal
-
0.8g citromhéj0 kcal
-
5.4g citromlé1 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
0.9g zselatinfix1 kcal
Összeállítás
Összesen
220
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 901.2 g
-
Cink 130 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 284 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
495
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.8 g
Zsír
-
Összesen 304.9 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9011.5 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 1836 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 2840 mg
-
Nátrium 1709 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 350.6 g
-
Cukor 229 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 716.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 870 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1498 micro
Összesen
4918
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.7 g
-
Cink 58 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 27 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
5 csapott ek cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
Citromos túrókrém
-
50 dkg tehéntúró
-
25 dkg mascarpone
-
3 dl tej
-
3 citromból nyert citromhéj
-
3 citromból nyert citromlé
-
1 csomag zselatinfix
Összeállítás
Elkészítés
Piskóta
- A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük. Mikor kezd kemény habbá összeállni, apránként hozzákeverjük a vaníliás cukorral elkevert kristálycukrot, és addig verjük, amíg a cukor teljesen feloldódik benne.
- A tojások sárgáját az olajjal kikeverjük, majd a tojásfehérjéhez adjuk apránként. Közben folyamatosan habverővel keverjük.
- A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, és fakanállal gyors mozdulatokkal beleforgatjuk.
- 26 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük. Megütögetjük az alját, hogy a levegő kijöjjön belőle.
- Előmelegített sütőben takarékon megsütjük. Nem szabad a sütőt közben kinyitni, mert összeesik a piskóta. Kb 15-20 perc alatt kész.
Citromos túrókrém
- A vaníliás pudingport a leírás alapján elkészítjük, de csak 3 dl tejjel.
- Mikor kihűlt a puding, habverővel habosra keverjük a mascarponéval.
- Mehet bele a túró és a reszelt citromhéj.
- Hozzáadjuk a 2 doboz citromos joghurtot. A citromlevet és a porcukort óvatosan adagoljuk, az ízlésünk szerint.
- A végén beletesszük a zselatinfixet. /Én a víz nélküli, instant változatot használom a dr. oetkertől./
Összeállítás
- A piskótát 2 részre vágjuk. A tetejét tesszük a tortaforma aljába.
- A krém felét rákenjük. Mehet rá a másik piskóta lap. Arra rákenjük a maradék tölteléket.
- Dermedésig, de jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt késsel körbevágjuk a tortaformát, óvatosan levesszük a karikát.
- Tetszés szerint díszítjük. Én flakonos tejszínhabbal díszítettem a tetejét és az oldalát. A tetejére citromkarikákat tettem, és kék díszítő cukorral szórtam. Ebben a melegben nem volt a legjobb ötlet a flakonos tejszínhab, de gyorsan kellett tálalnom :) Ha javasolhatom, inkább habtejszínt verj fel habfixálóval és azzal díszítsd..
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4217
- Feltöltés dátuma: 2014. július 13.
Ajánló
Bárkinek, bármikor, bárhol :D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Pecci
17 recept
Könnyű nyári tortát szerettem volna készíteni, ami a nagy melegben is jól esik. Mi a nagyon krémes tortákat szeretjük, ami nem a rengeteg tejszínhabtól krémes..