r
Nosalty Logó

Citromos tiramisu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Maria.
Citromos tiramisu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tiramisuhoz

A tetejére

630
Kalória
7.7g
Fehérje
72.2g
Szénhidrátok
24.6g
Zsír
115.3g
Víz
72g
Koleszterin
812mg
Rost
53.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tiramisuhoz

A tetejére

Összesen 630 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tiramisuhoz

A tetejére

Összesen 5037 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tiramisuhoz

A tetejére

Összesen 263 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 630 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    196.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.4 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    922.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 5037 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

A tiramisuhoz

  1. Verjük habbá a tojásfehérjét.
  2. Adjuk hozzá a cukrot és citrom levét és verjük újra kemény habbá.
  3. Egy külön tálban habverővel a tejszínt verjük kemény habbá.
  4. Adjuk hozzá a tojásfehérje keveréket, öntsuk bele a limoncellót, a reszelt citromhéjat és óvatosan forgassuk össze.
  5. Egy tálban keverjunk össze 1 csésze limoncellot az 1 csésze vízzel.
  6. Adjunk hozzá cukrot, ha szükséges. Óvatosan mártsuk a limoncello keverékbe a babapiskótákat (nem szabad, hogy elázzon!).
  7. Szorosan rétegezzük egy tortaformába (vagy bármilyen magas falú jénaiba). Kenjük el rajta a 1/2 adag krém keveréket egyenletesen, ügyelve arra, hogy teljesen befedje. Tegyünk rá még egy réteg babapiskótát, majd egyenletesen elosztva a maradék krémet kenjük a tetejére. A tetejét megszórjuk reszelt citromhéjjal és a citromos fehér csokoládéval.
  8. 1-2 órát hűtőben vagy hideg helyen hagyjuk összeérni az ízeket. De úgy, mint a hagyományos tiramisut ezt a verziót is azonnal kell tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

David Rocco receptje alapján készült. James Martin receptje alapján elkészítettem a Limoncello italt is. És nemrégen volt ez a recept a Tv Paprikán gondoltam elkészítem, mivel mi szeretjük a tiramisut. Így megvolt vele a hétvégi édesség is. Habár, ez nem annyira édes, mivel a citrom savnykás íze dominál benne és a Limoncello. Nekem épp nem volt otthon citromos fehér csokim, így nem tettem rá, de attól még nagyon finom lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citromisu

Tiramisu, a legismertebb, legjobb olasz sütikülönlegesség, mely citrommal készítve a legüdítőbb változat. Nemcsak nyáron, bármely évszakban elkészíthető!

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!