r
Nosalty Logó

Citromos-tejfölös halleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Citromos-tejfölös halleves
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

303
Kalória
41.7g
Fehérje
9.5g
Szénhidrátok
11.5g
Zsír
781.9g
Víz
107.9g
Koleszterin
1.8g
Rost
4.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    781.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2240.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    2345.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    87 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 31 kcal

Elkészítés

  1. A halat filézzük ki, majd a filéket ízlés szerint daraboljuk fel, és tegyük félre. (Vágjuk félbe a filét, majd csíkozzuk fel.)
  2. A csontos részét daraboljuk fel, és a fejjel együtt főzzük majd bele a levesbe.
  3. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk fel apróra. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
  4. Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  5. Pár perc után adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a halcsontot a fejjel együtt, majd öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje.
  6. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát, az ételízesítőt és a paprikakrémet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, facsarjuk bele a citromlevet, és főzzük kb. 30 percig. (A citromlevet apránként adjuk hozzá, nehogy túlságosan savanyú legyen.)
  7. Ezután passzírozzuk át lehetőleg úgy, hogy ne kerüljön a lébe halcsont, és szálka.
  8. A tejfölt tegyük egy tálba, adjunk hozzá 1-2 merőkanál levet, majd turmixoljuk össze.
  9. Ezután csorgassuk hozzá a halléhez, tegyük bele az előzőleg feldarabolt halhúst, majd kb. 15 perc alatt főzzük készre a levest. Közben óvatosan hogy a halhús nehogy szétessen keverjük meg, kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Karácsonykor a hagyományos ponty halászlé helyett lepjük meg a családot egy finom hallevessel. Nálunk tavaly pl. nagy sikere volt ennek a levesnek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!