r
Nosalty Logó

Citromos sütemény tejszínes citrommázzal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Citromos sütemény tejszínes citrommázzal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

578
Kalória
18.5g
Fehérje
98.7g
Szénhidrátok
11.9g
Zsír
168.5g
Víz
147.1g
Koleszterin
4.9g
Rost
33.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    168.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 578 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5912.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    2092 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.8 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    673.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 2313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. Tészta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből pici sóval kemény habot készítünk, és félretesszük.
  2. A tojások sárgájához adjuk a kristálycukor felét (2,5 ek), a mézet, a margarintés 1 dl tejet, valamint a citromok reszelt héját (3 citrom reszelt héját) és 3 db citrom levét. Ezeket alaposan összeturmixoljuk.
  3. Egy keverőtálban a kétféle lisztet és az 1 cs sütőport összekeverjük, és hozzáadjuk a 2. pontnál összeturmixolt folyékony részt!
  4. Homogén, kissé sűrű palacsintatésztához hasonló állagot kaptunk, amihez a végén hozzáadjuk a tojásfehérjékből készített habot.
  5. Kivajazott kilisztezett tepsiben készre sütjük.
  6. Krém / Máz elkészítése:5 dl tejjel elkészítjük a pudingot, amit 2,5 ek cukorral édesítünk, és a maradék citromok reszelt héját is a pudingba keverjük. Amikor elkészült, belekeverjük a málnaszörpöt. Ettől igazán különleges lett az íze, édesen citromos valami plussz ízzel!
  7. 1 dl tejből és 1 ek lisztből "rántást" készítünk, és az első pontban elkészített pudingot ezzel sűrűbbé varázsoljuk!
  8. Összeállítás: Tetszőleges formára szeleteljük a piskótát, majd a picit már kihűlt krémmel bevonjuk, és szeletelt citromkarikával díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a máz! Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 4 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem lett túl szép a fotó a süteményről, mert már melegen fel kellett vágnom, ugyanis követelték a kóstolót. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pozsonyi kocka

A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!