Citromos sügér rozmaringos sült burgonyával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Vivesz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A halhoz
A burgonyához
-
350g újkrumpli216 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
A citromos olajhoz
Összesen
676
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A halhoz
A burgonyához
-
700g újkrumpli431 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
A citromos olajhoz
Összesen
1351
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 997 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 392.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 407 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
676
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.2 g
Zsír
-
Összesen 68 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1993.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 1048 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 784.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 814 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
1351
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A halhoz
- A hal filét 8- 10 cm-es darabokra vágjuk. Felmelegítünk egy serpenyőt, öntünk rá az olívaolajból egy keveset, behelyezzük a halszeleteket, majd letakarva oldalanként 2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
A burgonyához
- A megtisztított egész burgonyákat feltesszük hideg vízben egy szár rozmaringgal és a fokhagymával főni. Nagy lángon, forrástól számítva 5 percig főzzük.
- A sütőt előmelegítjük légkeverésen 190 fokra. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a félbevágott burgonyákat (a vágott felükkel felfelé), megöntözzük olívaolajjal, rápakolunk egy kis rozmaringgal, sózzuk, borsozzuk, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A citromos olajhoz
- A frissen facsart citromlevet jól elkeverjük az olívaolajjal, egy kicsit sűrűbb állagot fog kapni. A tálalásnál bőségesen megöntözzük a halszeleteket. És meghintjük friss petrezselyemmel.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 4110
- Feltöltés dátuma: 2020. május 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vivesz
32 recept
A halhoz, de bármi máshoz is nagyon passzol a citrom. Egy igazi könnyed nyári étel.