r
Nosalty Logó

Citromos-sajtkrém torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mewick
Citromos-sajtkrém torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kandírozott citromhéjhoz

Összesen 493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kandírozott citromhéjhoz

Összesen 2953 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kandírozott citromhéjhoz

Összesen 307 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1369 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 2953 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kandírozott citromhéjhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összetevőit egy tálban összegyúrjuk, hogy sima egyenletes masszát kapjunk, majd egy kisebb 15(-20) cm átmérőjű bélelt tortaformába öntjük.
  2. Előmelegített sütőben sütjük 20 percig, ekkor tűpróbát végzünk, és ha még igényli, akkor 5-10 percig sütjük. Majd kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez habosra keverjük a porcukrot a vajjal majd hozzáadjuk a krémsajtot, és azzal is homogénné keverjük. Majd apránként adagoljuk hozzá a citrom levét. Ízlés szerint fél-egy egész citrom levét beletehetjük, azonban figyeljünk arra, hogy a sok citromlé folyóssá teszi a krémet. Így ha nagyon citromosra szeretnénk, akkor szerencsésebb citrom eszenciával dolgozni, hogy keményebb krémet kapjunk, amivel könnyebb a tortát megtölteni.
  4. Kandírozott citromhéj elkészítése: a 2 citromot alaposan megmossuk, majd zöldségpucolóval levágjuk a héjukat, és éles késsel vékony csíkokra vágjuk. Kis edényben annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni. Mikor felforrt a víz, frissre cseréljük. Ezt háromszor ismételjük, majd leszűrjük a héjat, és rászórunk 2 ek cukrot, és ha nagyon száraza szűrtük, akkor egy ek vizet, majd visszatesszük a tűzre, és addig forraljuk néha megkeverve, amíg a cukorról a víz el nem forr. Vigyázzunk, nehogy karamellizáljuk a cukrot! Ha elforrt a víz, kitesszük a citromhéjakat szilikonlapra vagy alufóliára, és hagyjuk kiszáradni.
  5. Ha kihűlt a tortalap, akkor összeállítjuk a tortát: kettévágjuk a tortalapot, és a krém 1/3-ával megtöltjük, majd kívül is bevonjuk a tortát. Ha marad krém, nyomózsákkal díszíthetünk. A kandírozott citrommal célszerű a tálaláshoz közeli időpontban díszíteni a tortát, mert a krém nedvesség tartalma miatt megpuhulhat a citromhéj.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13432
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Ajánló

Ha nem szeretjük a citromtortát, akkor a citromot kihagyva a krémből egy nagyon jó alapkrémet kapunk, amit remekül lehet ízesíteni vaníliával, kakaóval, olajos magvakkal; vagy akár gyümölcsösre is elkészíthető, ha liofilezett gyümölcsport rakunk bele, mert remek ízt ad, és mivel vízmentes, nem hígítja a krémünket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromtorta megrendelést kaptam az idei összevont szülinapi zsúrra. Régebben csináltam már, de a főzött krémes változattal, amit szintén szeretek, de nem kedvelem a pepecselést. Kb. fél éve viszont odavagyok a krémsajtos krémekért, mert gyorsan elkészíthető, remek állagú krémet kapunk, aminek ráadásul fincsi joghurtos íze is van (legalábbis annak a krémsajtnak amit nálunk a házi tejesnél lehet kapni).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kandírozott citromhéjhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...