adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
314
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1254
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 540.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 150.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
314
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2162.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 1385 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 600.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 708 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
1254
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst alaposan átmossuk, majd 10 percet a vizében állni hagyjuk.
- Egy edénybe öntjük a vizet, beletesszük a sót, a kurkumát, a rizst, lefedjük, és nagy lángon enyhe forrásig melegítjük. Ekkor levesszük a lángot a lehető legkisebbre, és addig pároljuk, amíg az összes levet be nem szívja. Nem kevergetjük! (Használjunk vastag aljú edényt!)
- Egy kis edényben 3 ek olajat hevítünk forróra. Beledobjuk a chilit 20 másodpercre, majd ezután a mustármagot, a kesudiót, currylevelet sütjük meg benne max. 1 percig, vigyázzunk, túl forró se legyen az olaj, csak addig süssük, amíg a currylevelek vagy a kesudió csak aranybarnára sülnek.
- Várjunk egy-két percet, amíg lehűl, és öntsük a rizsre, a citromlével együtt.
- Keverjük el, ha még kívánjuk, citromhéjjal ízesítsük.
- Receptkönyvben: 276
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 28832
- Feltöltés dátuma: 2010. június 13.
Ajánló
Curry-k vagy sültek kísérője.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
P.
171 recept
A joghurtban főtt cukkinihez készült. (recept hamarosan!)