r
Nosalty Logó

Citromos risotto muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Citromos risotto muffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1976 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1897.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    942 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.7 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 1976 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Öblítsünk ki egy lábost hideg vízzel, öntsük bele a tejet, melegítsük, de forraljuk fel. Öntsük bele a rizst, adjunk hozzá egy csipet sót és közepes lángon, sűrűn kevergetve főzzük 10 percig.
  2. Adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, főzzük még 10 percig.
  3. Öntsük át a rizst egy nagyobb keverőtálba, hagyjuk egy órát pihenni. Ezalatt a rizs magába szívja a folyadékot.
  4. A kihűlt rizses masszához keverjük hozzá a tojássárgákat, a citromlét, a reszelt citromhéjat és a rumot.
  5. Verjük fel a tojásfehérjét (kemény legyen, de ne száraz!). Forgassuk hozzá a masszához.
  6. Béleljünk ki egy muffin sütőformát papírkosárkákkal, kanalazzuk bele a rizses keveréket.
  7. 190 fokon süssük 10 percig, majd 180 fokon 15-20 percig, míg aranybarna nem lesz a teteje.
  8. Tegyük rácsra a muffinokat, hagyjuk hűlni 10 percig, majd hámozzuk ki őket a papírból. (Ha hosszabb ideig hagyjuk benne, beleragadnak.)
  9. Rakjuk tányérra, szórjuk meg porcukorral, merjünk rá egy kiskanálnyi lekvárt és kész is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 825
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 54365
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 18.

Ajánló

Bármilyen más lekvárral fogyaszthatjuk. Melegen, hidegen, bárhogyan finom :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy külföldi weboldalon találtam a receptet. Itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...