r
Nosalty Logó

Citromos-ricottás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hena
Citromos-ricottás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 5436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    373.7 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    969 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4497.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1845 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1198.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2538 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    459 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 5436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

  • 10 dkg narancs (vagy bármilyen sárga húsú gyümölcs, vagy aszalt gyümölcs)

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A finomra darált puszedlit keverjük össze a vajjal és nyomkodjuk egy tortaforma aljára (nekem a 26 cm-s formában kb. 0,5 cm vastag lett, de nem is kell több, mert nagyon édes). Rakjuk a hűtőbe kb. 30 percre.
  2. A vizet melegítsük langyosra, majd rakjuk bele a zselatint. Folyamatos kevergetés mellett forrásig főzzük, hagyjuk hűlni, amíg a krém többi része elkészül.
  3. A mascarponét, ricottát, porcukrot, citromlevet, citromhéjat krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a zselatint, tovább keverjük, végül óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot.
  4. A krémet beletöltjük a tortaformába, a tetejét - amennyire lehetséges - elsimítjuk.Kb. 8 órára a hűtőbe rakjuk. (Ha díszítésként aszalt gyümölcsöt választottunk, áztassuk be ugyanennyi időre. Most kaptam a tippet, hogy narancslében áztassam a gyümölcsöket, nagyon jó is lett vörös áfonyával!)
  5. A narancslevet és a cukrot langyosra melegítjük. Belerakjuk a zselatint és forrásig melegítjük tovább. A tortára rászórjuk a gyümölcsöt, majd a langyos zselatint ráöntjük (tipp: evőkanálra öntjük és onnan folyatjuk tovább, így nem zavarja fel a krémet). Berakjuk a hűtőbe, kb. 20 perc múlva, amint a zselé megszilárdult, fogyaszthatjuk!
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 26267
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Ajánló

A kellően finom, lágy ricotta a megfelelő, mert a túrósabb állagúból apró morzsák "felszállnak" a zselébe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a Women's Weekly sajttortás könyvében (Cheesecakes) találtam és apró módosítással, a könyv beszerzése után pár nappal el is készítettem (sajttorta rajongóknak nagyon ajánlom a könyvet, sütős és sütés nélküli zseniális sütik vannak benne! Angol nyelvű a kiadvány).  A  zselétől nagyon féltem, mert korábban még sosem sikerült tökéletesen, de az étkezési zselatin - melyet a receptben írtak - a tortazselé helyett nagyon bevált. A sütiről elmond mindent, hogy a morzsákért veszekedni kellett... :)

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...