Citromos-ricottás ravioli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
1g víz0 kcal
A töltelékhez
-
42g ricotta63 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
A tetejére
-
17g vaj120 kcal
-
3g zsálya8 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
622
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
4g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
8g víz0 kcal
A töltelékhez
-
250g ricotta375 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
A tetejére
-
100g vaj717 kcal
-
15g zsálya47 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
3730
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
33g finomliszt120 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
18.2g tojás23 kcal
-
0.7g víz0 kcal
A töltelékhez
-
20.6g ricotta31 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.3g parmezán sajt32 kcal
A tetejére
-
8.3g vaj59 kcal
-
1.2g zsálya4 kcal
-
8.3g parmezán sajt32 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
307
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1839.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 555 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 745 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 78.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
622
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.5 g
Zsír
-
Összesen 188.8 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11035.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 256 mg
-
Kálcium 3333 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 2627 mg
-
Nátrium 4472 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 469.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1752 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 222 micro
-
K vitamin: 277 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 711 mg
-
Retinol - A vitamin: 1675 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 896 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1331 micro
Összesen
3730
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 911.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
250 g ricotta
-
1 citromból nyert citromhéj
-
só ízlés szerint
-
10 dkg parmezán sajt
A tetejére
-
10 dkg vaj
-
1 csokor zsálya
-
10 dkg parmezán sajt
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a sóval együtt átszitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az olívaolajat és egy-két evőkanál vizet, majd összekeverjük.
- Ha a tészta összeállt, további 10 percig dagasztjuk, amíg jó rugalmas nem lesz. Frissen tartó fóliába becsomagoljuk, és egy órát szobahőmérsékleten pihentetjük.
A töltelékhez
- A ricottához reszeljük a parmezán sajtot és a citrom héját, és kevés sóval ízesítjük.
- A tésztát három részre osztjuk, és egyenként 35x20 centis lapokra nyújtjuk. A tészta egyik felére, két sorban 5-5 adag tölteléket teszünk egymástól 2-3 centire.
- A töltelékek közötti tésztafelületet megkenjük vízzel, majd a tészta másik felét ráhajtjuk. A töltelékek közül kinyomkodjuk a levegőt, alaposan összenyomkodjuk a két tésztalapot, és kiszaggatjuk a raviolikat.
- Forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt kifőzzük a tésztát, majd olvasztott vajban megforgatjuk.
A tetejére
- A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a zsályaleveleket, és néhány percig pirítjuk, majd meglocsoljuk a vajjal a készre főtt tésztákat.
- Frissen őrölt borssal és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 242
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 16006
- Feltöltés dátuma: 2015. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Életem első raviolija, de biztos, hogy nem az utolsó. Valamiért szentül meg voltam győződve, hogy tésztanyújtógép nélkül nem lehet elég vékonyra nyújtani a tésztát, de ez nem igaz. Persze jóval nagyobb meló, de érdemes rá időt áldozni, mert össze sem lehet hasonlítani a friss tésztát a szárazzal.