r
Nosalty Logó

Citromos-ricottás ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Citromos-ricottás ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 622 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3730 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 307 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 622 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.5 g

Zsír

  • Összesen
    188.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11035.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    3333 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2627 mg
  • Nátrium
    4472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1675 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    896 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 3730 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sóval együtt átszitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az olívaolajat és egy-két evőkanál vizet, majd összekeverjük.
  2. Ha a tészta összeállt, további 10 percig dagasztjuk, amíg jó rugalmas nem lesz. Frissen tartó fóliába becsomagoljuk, és egy órát szobahőmérsékleten pihentetjük.

A töltelékhez

  1. A ricottához reszeljük a parmezán sajtot és a citrom héját, és kevés sóval ízesítjük.
  2. A tésztát három részre osztjuk, és egyenként 35x20 centis lapokra nyújtjuk. A tészta egyik felére, két sorban 5-5 adag tölteléket teszünk egymástól 2-3 centire.
  3. A töltelékek közötti tésztafelületet megkenjük vízzel, majd a tészta másik felét ráhajtjuk. A töltelékek közül kinyomkodjuk a levegőt, alaposan összenyomkodjuk a két tésztalapot, és kiszaggatjuk a raviolikat.
  4. Forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt kifőzzük a tésztát, majd olvasztott vajban megforgatjuk.

A tetejére

  1. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a zsályaleveleket, és néhány percig pirítjuk, majd meglocsoljuk a vajjal a készre főtt tésztákat.
  2. Frissen őrölt borssal és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 16006
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem első raviolija, de biztos, hogy nem az utolsó. Valamiért szentül meg voltam győződve, hogy tésztanyújtógép nélkül nem lehet elég vékonyra nyújtani a tésztát, de ez nem igaz. Persze jóval nagyobb meló, de érdemes rá időt áldozni, mert össze sem lehet hasonlítani a friss tésztát a szárazzal.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...