Citromos-mazsolás rizsfelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Audrey89
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
754
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
3012
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 762.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.9 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 100.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
754
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 72.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3048.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 1313 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 694 mg
-
Nátrium 804 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 495.4 g
-
Cukor 280 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 402.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 638 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 655 micro
-
Kolin: 583 mg
-
Retinol - A vitamin: 617 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 978 micro
Összesen
3012
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst a vízzel elvegyített tejben, a cukorral, a vaj egy részével és a citrom héjával felforraljuk. Amikor felforrt, a tűzhely szélére húzzuk, vagy nyitott sütőbe tesszük addig, amíg a szemek egészen megduzzadnak, és a tejet magukba veszik. (Kevergetni nem szabad, legfeljebb rázogatni, nehogy a szemek összetörjenek.)
- A tojások sárgáját a megmaradt vajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Ehhez keverünk még 2 kávéskanál lisztet és a felvert tojásfehérjéket.
- Egy tepsit margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával behintjük, és beleöntjük a masszát. Jó közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.
- Az elkészült felfújtat különböző módon találhatjuk. Lehet csak magában, vagy különböző kísérőkkel. Tetejét meghinthetjük porcukorral, csokoládé- vagy vaníliamártással, málnaszörppel vagy rumos barackízzel is kínálhatjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13804
- Feltöltés dátuma: 2016. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Audrey89
16 recept
Annak idején a párom nálunk evett először rizsfelfújtat, és nagyon-nagyon ízlett neki. Azóta is gyakran kéri, hogy készítsem el neki ezt az egyszerű finomságot.