r
Nosalty Logó

Citromos-mazsolás rizsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey89
Citromos-mazsolás rizsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3048.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.4 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 3012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst a vízzel elvegyített tejben, a cukorral, a vaj egy részével és a citrom héjával felforraljuk. Amikor felforrt, a tűzhely szélére húzzuk, vagy nyitott sütőbe tesszük addig, amíg a szemek egészen megduzzadnak, és a tejet magukba veszik. (Kevergetni nem szabad, legfeljebb rázogatni, nehogy a szemek összetörjenek.)
  2. A tojások sárgáját a megmaradt vajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Ehhez keverünk még 2 kávéskanál lisztet és a felvert tojásfehérjéket.
  3. Egy tepsit margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával behintjük, és beleöntjük a masszát. Jó közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.
  4. Az elkészült felfújtat különböző módon találhatjuk. Lehet csak magában, vagy különböző kísérőkkel. Tetejét meghinthetjük porcukorral, csokoládé- vagy vaníliamártással, málnaszörppel vagy rumos barackízzel is kínálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13804
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Audrey89 16 recept

Annak idején a párom nálunk evett először rizsfelfújtat, és nagyon-nagyon ízlett neki. Azóta is gyakran kéri, hogy készítsem el neki ezt az egyszerű finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...