r
Nosalty Logó

Citromos-mandulás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Citromos-mandulás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kandírozott citromhoz

A töltelékhez

Összesen 521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kandírozott citromhoz

A töltelékhez

Összesen 4156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kandírozott citromhoz

A töltelékhez

Összesen 329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2320.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.6 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 4156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kandírozott citromhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a cukrot és a sütőport egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat, és kézzel alaposan elmorzsoljuk benne.
  2. A tojást összekeverjük a vízzel, a vaníliával, hozzáadjuk a tésztához, és cipóvá gyúrjuk.
  3. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát a piteforma nagyságának megfelelő méretűre nyújtjuk, a kivajazott/kilisztezett formába óvatosan beletesszük és belenyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk.
  5. 175 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.

A kandírozott citromhoz

  1. A citromokat zöldséghámozóval pucoljuk meg, de csak a sárga részét szedjük le, majd vágjuk fel julienne-re.
  2. 10-12 percre áztassuk vízbe, majd szűrjük le.
  3. A cukrot öntsük egy lábasba, és adjuk hozzá a vizet, majd kezdjük el forralni. (Ha van hőmérőnk, akkor nagyjából 110 fokig hevítsük.)
  4. Tegyük hozzá a vaníliát és a citromhéjat, majd zárjuk el a lángot, és hagyjuk állni 30 percet.

A töltelékhez

  1. A tojást és a cukrot elektromos habverővel 4-5 percig, fehéredésig keverjük.
  2. Adjuk hozzá a mandulát, a citrom héját és levét, majd alaposan keverjük össze.
  3. Az elősütött pitetésztába öntsük bele a mandulás keveréket, és tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 25 percig.
  4. A citromhéjat szűrjük le, de a szirupot ne öntsük ki! A citromhéjat rendezzük el a pite tetején, majd a szirupot tegyük vissza tűzre, és kezdjük el melegíteni, amíg be nem sűrűsödik. Egy vékony réteget öntsünk a szirupból a pitére.
  5. Hűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4736
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Julia Child kultikus szakácskönyvéből van a recept, ami egyszerre fanyar és édes. Bármikor, bármilyen alkalomra tökéletes desszert.

Hozzávalók

A tésztához

A kandírozott citromhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...