r
Nosalty Logó

Citromos-mákos édeskenyér cukormázzal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Citromos-mákos édeskenyér cukormázzal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Édeskenyér

Cukormáz

477
Kalória
6.9g
Fehérje
61.1g
Szénhidrátok
24.2g
Zsír
37.1g
Víz
81.6g
Koleszterin
3.6g
Rost
41.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Édeskenyér

Cukormáz

Összesen 477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Édeskenyér

Cukormáz

Összesen 4776 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Édeskenyér

Cukormáz

Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    242.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6646.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    2702 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.7 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    370.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1551 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 4776 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

Édeskenyér

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. A kenyérsütőformát kenjük ki egy kevés vajjal és lisztezzük be, majd tegyük a hűtőszekrénybe.
  3. Egy keverőtálban kihabosítjuk a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és tovább habosítjuk.
  4. Hozzáadjuk a száraz összetevőket (liszt, mák, sütőpor, szódabikarbóna), a vaníliaaromát, a citromhéjat és a kefirt. Keverjük simára a tésztát, majd kanalazzuk a sütőformába, és egyengessük el benne.
  5. Süssük bő egy órán keresztül, tűpróbáig. Ha nagyon pirul a teteje, takarjuk le alufóliával. Mikor kész, hagyjuk rácson teljesen kihűlni, mielőtt leöntjük a mázzal.

Cukormáz

  1. Egy tálban habosra keverjük a porcukrot és a citromlevet. Sűrű, de kissé folyós állagú masszát kell kapunk.
  2. Óvatosan és egyenletesen a kihűlt kenyerünk tetejére csorgatjuk. Hagyjuk rajta megdermedni a mázat, azután tálalhatjuk.
  3. Jól lezárva napokig friss marad. Magában is szuper uzsonnára vagy nasinak, de baracklekvárral vagy vaníliasodóval is isteni desszert.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Lassan megérkezik az igazi ősz és vele együtt a csodálatos szezonális alapanyagok. Mint például a mák, ami ugyan egész éveben megtalálható a boltok polcain és piacokon, de mi mégis inkább a hűvösebb hónapokhoz kötjük. Hoztunk is egy szuper citromos-mákos édeskenyérreceptet, hiszen a citrom és a mák kombója közismereten verhetetlen. Így nem csak a mákimádónak, hanem azoknak is érdemes kipróbálni, akik alapból kevésbé kedvelik, mert citromos cukormázat a tetején egyszerűen nem lehet nem szeretni. Amellett, hogy pénztárcabarát, egyszerűen elkészíthető is a receptünk: egyetlen keverőtálban készül az egész, aztán a tésztát formába tesszük, és mehet is a sütőbe. Egyedül az idővel kell megbirkóznunk, mivel hagyunk kell teljesen kihűlni a kész sütit, amit aztán fogyaszthatjuk baracklekvárral vagy akár vaníliasodóval is.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!