r
Nosalty Logó

Citromos lime-os piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Citromos lime-os piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 1039 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 5192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 1039 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    258 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3820.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    670.2 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1536 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 5192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótát a szokásos módon elkészítjük. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. A lisztbe belevegyítjük a sütőport.
  4. Majd összeállítjuk: a sárgájába először a fehérjehabot beleforgatjuk, majd a lisztet is 3 részletben, óvatosan, lapáttal.
  5. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben, közepes lángon, kb. 10 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Még melegen egy tiszta konyharuhába tekerjük, hogy majd a töltésnél ne törjön.

Krém

  1. A pudingot megfőzzük a cukorral és a tejjel.
  2. Még forrón belekeverjük a többi hozzávalót, kivéve a margarint a porcukorral, mert azokat habosra keverjük, és ha kihűlt, akkor adjuk a pudinghoz.
  3. A piskótát megkenjük a krémmel, hagyunk még a külsejére is, majd feltekerjük.
  4. A külsejét bevonjuk bőségesen a maradék krémmel, és ízlés szerint díszítjük. (Én citrom és lime szeletekkel dekoráltam.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2252
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos lime-os piskótatekercs
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A nagy hőségben nyáron nem szeretem a túl édes sütiket. Ez a piskóta a citrom és a lime miatt hűsítő, kellemes desszert lehet!

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...