r
Nosalty Logó

Citromos kuglóf, ahogy Niki készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Niki44
Citromos kuglóf, ahogy Niki készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Cukormáz

Összesen 966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Cukormáz

Összesen 5805 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Cukormáz

Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    229.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5195.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    2131 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    860.3 g
  • Cukor
    471 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1526 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 5805 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Cukormáz

Elkészítés

Tésztához

  1. A vajat a cukrokkal, a citrom levével és héjával habosra keverjük. A tojásokat egyesével hozzáadva a cukor olvadásáig keverjük.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a tejjel felváltva a tojásos masszához adjuk.
  3. A sütőformát olajozzuk, lisztezzük (de ha szilikon a formánk, nem kell így eljárni).
  4. Közben a sütőt előmelegítjük 150 fokra, és fél óráig 150 fokon sütjük, majd még 30 percig 180 fokon is. Nem kell megijedni, ha kívül már barna, de belül folyós, mert szépen át fog sülni, bár ez sütőtől is függ. Lehet, valakinek nem kell eddig sütni. Tűpróbával ellenőrizzük mindenképp.
  5. Ha megsült kivesszük, és hagyjuk TELJESEN kihűlni.

Cukormáz

  1. Amíg hűl, elkészítjük a mázat úgy, hogy elkeverjük a porcukrot a citrom levével, majd a már teljesen kihűlt kuglófra csorgatjuk.
  2. Megszórjuk a cukorgyönggyel, és hagyjuk teljesen megkötni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4931
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szilveszteri sütemény. Ez volt életem legelső kuglófja.:))

Hozzávalók

Tésztához

Cukormáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...