r
Nosalty Logó

Citromos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lezsik
Citromos krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6934 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    358.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4970.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    853.8 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 6934 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a sütőport.
  2. A lisztes keverék közepére csinálunk egy mélyedést, és beletörjük a tojást, beleszórjuk a cukrot és kb. 0,5 dl tejet.
  3. Sima tésztává gyúrjuk, ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis tejet. Majd 4 egyenlő részre osztjuk.
  4. Kinyújtunk egy adag tésztát, tepsire rakjuk, és megkenjük 3-4 ek baracklekvárral. Majd egy másik adag tésztát is kinyújtunk, és azzal befedjük. Villával megszúrkáljuk, és kb. 7-8 perc alatt 180 fokon megsütjük.
  5. Az előző lépést megismételjük.
  6. Amíg a tésztánk sül, a tejet a pudingporral összefőzzük. Ha kész, egy pici vajat keverünk bele, hogy ne bőrösödjön meg hűlés közben.
  7. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a citrom kifacsart levét.
  8. Ha a pudingunk kihűlt, akkor belekeverjük a margarinos-citromos cukrot.
  9. A két sült lappáros közé kenjük a krémet, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
  10. Szeletelés előtt egy éjszakát pihentetjük.
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 417
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 73456
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közös névnapon ettem ebből először, és rögtön lecsaptam a receptre.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...