r
Nosalty Logó

Citromos-kapros pisztráng serpenyős újburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Citromos-kapros pisztráng serpenyős újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pisztránghoz

A serpenyős újburgonyához

Összesen 758 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pisztránghoz

A serpenyős újburgonyához

Összesen 1515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pisztránghoz

A serpenyős újburgonyához

Összesen 97 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 758 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2917.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1299 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    651 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2360 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2544 micro
Összesen 1515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A pisztránghoz

A serpenyős újburgonyához

Elkészítés

A pisztránghoz

  1. A halat előkészítjük (alaposan megtisztítjuk, eltávolítjuk a pikkelyét és a felesleges részeket). A tepsit kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 190 fokosra.
  2. A pisztrángok hasában "keletkezett" kuckót megsózzuk és citromborsozzuk, megtöltjük a citromkarikákkal, fokhagyma gerezdekkel és a frissen aprított kaporral, valamint pár mogyoró méretű vajdarabkával. Ezután a külsejét is alaposan bekenjük a vajjal, sózzuk, borsozzuk, kaporral szórjuk meg, és citromkarikával díszítjük (ezt is megsütjük). Ne sajnáljuk a hozzávalókat, hiszen ettől válik a hal húsa finom puhává és fűszeressé.
  3. Ha előkészítettük, a 190 fokos sütőbe toljuk 40-45 percre. (Fontos, akkor tudjuk, hogy elkészült, ha a hal szeme teljesen kifehéredik.)

A serpenyős újburgonyához

  1. Közben elkészítjük a serpenyős újburgonyát. A krumplikat megtisztítjuk, félbevágjuk.
  2. Teflon serpenyőben olívaolajat hevítünk, és rádobjuk a burgonyát. Megsózzuk, lefedjük, és hagyjuk közepes lángon sülni (néha megrázzuk, hogy nem tapadjon le).
  3. Kb. közepes sülésnél belereszeljük a fokhagyma gerezdeket. Ha megpirult és megpuhult, levesszük a tűzről, és petrezselyem zöldjével díszítjük.
  4. Friss vegyes salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14970
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hal egészséges és nagyon finom. Én ugyan tengeri hal párti vagyok, de jó szívvel ajánlom mindenkinek ezt a könnyen elkészíthető, de annál nagyobb ízélményt nyújtó fogást.

Hozzávalók

A pisztránghoz

A serpenyős újburgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...