r
Nosalty Logó

Citromos-kapros pisztráng serpenyős újburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Citromos-kapros pisztráng serpenyős újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pisztránghoz

A serpenyős újburgonyához

Összesen 758 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pisztránghoz

A serpenyős újburgonyához

Összesen 1515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pisztránghoz

A serpenyős újburgonyához

Összesen 97 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 758 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2917.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1299 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    651 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2360 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2544 micro
Összesen 1515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A pisztránghoz

A serpenyős újburgonyához

Elkészítés

A pisztránghoz

  1. A halat előkészítjük (alaposan megtisztítjuk, eltávolítjuk a pikkelyét és a felesleges részeket). A tepsit kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 190 fokosra.
  2. A pisztrángok hasában "keletkezett" kuckót megsózzuk és citromborsozzuk, megtöltjük a citromkarikákkal, fokhagyma gerezdekkel és a frissen aprított kaporral, valamint pár mogyoró méretű vajdarabkával. Ezután a külsejét is alaposan bekenjük a vajjal, sózzuk, borsozzuk, kaporral szórjuk meg, és citromkarikával díszítjük (ezt is megsütjük). Ne sajnáljuk a hozzávalókat, hiszen ettől válik a hal húsa finom puhává és fűszeressé.
  3. Ha előkészítettük, a 190 fokos sütőbe toljuk 40-45 percre. (Fontos, akkor tudjuk, hogy elkészült, ha a hal szeme teljesen kifehéredik.)

A serpenyős újburgonyához

  1. Közben elkészítjük a serpenyős újburgonyát. A krumplikat megtisztítjuk, félbevágjuk.
  2. Teflon serpenyőben olívaolajat hevítünk, és rádobjuk a burgonyát. Megsózzuk, lefedjük, és hagyjuk közepes lángon sülni (néha megrázzuk, hogy nem tapadjon le).
  3. Kb. közepes sülésnél belereszeljük a fokhagyma gerezdeket. Ha megpirult és megpuhult, levesszük a tűzről, és petrezselyem zöldjével díszítjük.
  4. Friss vegyes salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14966
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hal egészséges és nagyon finom. Én ugyan tengeri hal párti vagyok, de jó szívvel ajánlom mindenkinek ezt a könnyen elkészíthető, de annál nagyobb ízélményt nyújtó fogást.

Hozzávalók

A pisztránghoz

A serpenyős újburgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek