r
Nosalty Logó

Citromos joghurttorta Sweet Polly konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos joghurttorta Sweet Polly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tészta

A krém

A tetejére

Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tészta

A krém

A tetejére

Összesen 2421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tészta

A krém

A tetejére

Összesen 109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2827 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1280 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    993.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 2421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

A tetejére

Elkészítés

A tészta

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadagoljuk a lisztet és a szódabikarbónát, végül óvatosan belekeverjük a tojásfehérje felvert habját.
  2. Kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cm-es tortaformát. Beletöltjük a tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni.
  3. Míg a tortalap hűl, elkészítjük a krémet. 2 csomag pudingport megfőzünk 6 dl tejben, kihűtjük. A natúr joghurtba belekeverjük a porcukrot, 1 citrom levét és a kihűlt pudingot, végül hozzákeverjük a zselatint. Kb. 30 percre a hűtőbe rakjuk.
  4. A kihűlt tortalapra ráhalmozzuk a krémet, az oldalát vagy a tortaformával vagy fóliával rögzítjük. A tetejére citromot karikázunk, és elkészítjük a zselatinfixet.
  5. Kb. 2-3 órára a hűtőben dermesztjük, tálalás előtt tejszínhabbal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5821
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám születésnapjára rögtönöztem :) a nyári meleg adta az ötletet, hogy a citrom mellett döntsek...

Hozzávalók

A tészta

A krém

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...