Citromos joghurttorta Helgától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Helga1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
21g tojás26 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
35 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Pudingkrém
Joghurtkrém
-
63g joghurt38 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
5 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
-
78 kcal
Díszítés
Összesen
409
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
165g tojás208 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Pudingkrém
Joghurtkrém
-
500g joghurt305 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
Díszítés
-
85g citrom13 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
3276
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
8.6g tojás11 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Pudingkrém
-
20.9g citromlé5 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
Joghurtkrém
-
26.1g joghurt16 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.1g citromlé0 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
13.1g növényi habtejszín33 kcal
Díszítés
-
4.4g citrom1 kcal
-
2.6g fehér csokoládé14 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
171
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 126.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
409
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.1 g
Zsír
-
Összesen 137.7 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 621 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3235.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 992 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 1195 mg
-
Nátrium 809 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 459.2 g
-
Cukor 315 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1014 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 552 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 818 micro
Összesen
3276
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
3 db tojás
-
7 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
4 ek napraforgó olaj
-
9 dkg finomliszt
-
1 kk sütőpor
Pudingkrém
-
3 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
Joghurtkrém
-
500 g joghurt
-
12 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
6 db lapzselatin
-
2.5 dl növényi habtejszín
Díszítés
-
0.5 db citrom
-
5 dkg fehér csokoládé
-
citromfű ízlés szerint
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és beleforgatjuk.
- A tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, ráöntjük a tésztát, és megsütjük. Kihűtjük, és magas tortagyűrűt helyezünk köré.
Pudingkrém
- A citromlét összekeverjük a cukorral és a pudingporral, és állandó kevergetés közben felfőzzük.
- Még melegen ráöntjük a tésztára. Kihűtjük.
Joghurtkrém
- A hulalát kemény habbá verjük.
- A joghurtot összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
- A citrom levét felmelegítjük, majd az előírás szerint beáztatott zselatint kinyomkodjuk, beletesszük, és tovább melegítjük, míg fel nem olvad. (Nem forraljuk!)
- Apránként állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a joghurthoz. Végül beleforgatjuk a hulalát. A tortánk tetejére öntjük. Néhány órára hűtőbe helyezzük.
Díszítés
- Díszíthetjük olvasztott fehér csokiba mártott citromkarikákkal, citromfűvel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 670
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 76230
- Feltöltés dátuma: 2014. június 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Helga1
150 recept
Kaptam egy nagy ciprusi citromot (bio), gondoltam, itt az ideje a citromos tortának.