r
Nosalty Logó

Citromos joghurttorta Helgától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Citromos joghurttorta Helgától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Joghurtkrém

Díszítés

Összesen 409 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Joghurtkrém

Díszítés

Összesen 3276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Joghurtkrém

Díszítés

Összesen 171 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 409 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3235.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 3276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Tészta

Pudingkrém

Joghurtkrém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és beleforgatjuk.
  2. A tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, ráöntjük a tésztát, és megsütjük. Kihűtjük, és magas tortagyűrűt helyezünk köré.

Pudingkrém

  1. A citromlét összekeverjük a cukorral és a pudingporral, és állandó kevergetés közben felfőzzük.
  2. Még melegen ráöntjük a tésztára. Kihűtjük.

Joghurtkrém

  1. A hulalát kemény habbá verjük.
  2. A joghurtot összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  3. A citrom levét felmelegítjük, majd az előírás szerint beáztatott zselatint kinyomkodjuk, beletesszük, és tovább melegítjük, míg fel nem olvad. (Nem forraljuk!)
  4. Apránként állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a joghurthoz. Végül beleforgatjuk a hulalát. A tortánk tetejére öntjük. Néhány órára hűtőbe helyezzük.

Díszítés

  1. Díszíthetjük olvasztott fehér csokiba mártott citromkarikákkal, citromfűvel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 670
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 76230
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam egy nagy ciprusi citromot (bio), gondoltam, itt az ideje a citromos tortának.

Hozzávalók

Tészta

Pudingkrém

Joghurtkrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...