r
Nosalty Logó

Citromos-joghurtos őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Häxa
Citromos-joghurtos őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    383 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot, cukrot, vaníliát, kevés citromlevet és a citrom reszelt héját összekeverjük, hozzáadjuk a zselatin fixet, óvatosan összedolgozzuk a felvert tejszínnel.
  2. A babapiskótákat porcukorral elkevert citromlébe vagy citromszörpbe, vagy folyékonyra melegített citromdzsembe mártjuk, és szorosan kibélelünk velük egy őzgerincet vagy egyéb formát. Akár egy mélyebb tányér vagy tál is megteszi. Ha tutira akarunk menni, hogy ne ragadjon bele semmi, és utálunk mosogatni, a piskóta előtt kerüljön folpack az edénybe.
  3. A citromos habot szépen belapátoljuk és besimítjuk a piskótaágyba, majd le is fedjük egy réteg citromba mártózott babapiskótával, esetleg piskótalappal.
  4. Néhány órára hűtőbe rakjuk.
  5. Fogyasztás előtt kiborítjuk a formából, leszedjük a folpackot, és örülünk a frissítő desszertünknek.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6367
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meleg volt, itthon semmi fagyi, és kellett valami édesség. Ez itt pillanat alatt elkészül, finom és elronthatatlan, bármilyen gyümölccsel és joghurttal variálható, és nem is őrületesen drága.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...