r
Nosalty Logó

Citromos-habos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos-habos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A piteforma előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A piteforma előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 3205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A piteforma előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    156.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1629 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1543 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1009 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 3205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A piteforma előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, de gyorsan, hogy ne melegedjen fel a tészta, csak addig, míg éppen összeáll.
  2. Egy piteformát kivajazunk, kibéleljük a tésztával, és 200 °C-os sütőben félig megsütjük. (Ha egy darab sütőpapíron nyújtjuk ki a tésztát, és a papír segítségével tesszük a formába, még egyszerűbb.)
  3. Kivesszük a sütőből, tojásfehérjével megkenjük, és hagyjuk rászáradni, hogy ne ázzon el a tészta.
  4. A krém hozzávalóit összekeverjük,a vizet apránként adagolva hozzá.
  5. A félig megsült tésztára öntjük, majd óvatosan a cukorral és a citromlével felvert tojásfehérjét is rátesszük a tetejére. (A sárga rész elég folyós, a hab lebeg a tetején. )
  6. Kb. 170 °C-os sütőben sütjük. Ha látjuk, hogy a hab kezd barnulni, egy alufóliát tegyünk a tetejére, és addig süssük, míg az egész szilárd lesz. (Onnan lehet tudni, hogy még nem jó, hogy az edény mozgatásakor a hab alatt a massza elmozdul.)
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14258
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretek minden citromos ételt, legyen az sós vagy édes, de ez az egyik kedvencem. Nagyon finom, friss citromíze van. Az elkészítéséről fázisképeket itt találtok.

Hozzávalók

A tésztához

A piteforma előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...