Citromos-fokhagymás csirkecomb
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 21% Zsír
A pácoláshoz
-
313g csirkecomb348 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
A sütéshez
Az aszpikhoz
Összesen
504
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 21% Zsír
A pácoláshoz
-
3750g csirkecomb4173 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
11g só0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A sütéshez
Az aszpikhoz
-
150g víz0 kcal
-
100g csirke alaplé7 kcal
-
5g zselatin17 kcal
Összesen
6075
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 21% Zsír
A pácoláshoz
-
81.7g csirkecomb91 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
A sütéshez
Az aszpikhoz
-
3.3g víz0 kcal
-
2.2g csirke alaplé0 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
Összesen
131
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1081.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 136.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 359 micro
Összesen
504
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 329.2 g
Zsír
-
Összesen 514.6 g
-
Telített zsírsav 212 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 188 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 2351 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12981.3 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 358 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 416 mg
-
Foszfor 3161 mg
-
Nátrium 8612 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1641.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2446 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 804 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 93 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 876 mg
-
Retinol - A vitamin: 2224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2678 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4305 micro
Összesen
6075
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A pácoláshoz
- A pácot összekeverjük és jól belemaszírozzuk a combakba. Lezárható tasakban a hűtőbe tesszük legalább egy napra.
- A hűtőből elővett csirkecombokat tepsibe fektetjük, rápergetünk kevés sót, kevés kacsazsírt (olajat) öntünk alá és sütöben lefóliázva fél órát sütjük, majd a fóliát levéve szépen megpirítjuk.
- Tálra rendezve alufóliát tekerünk a végére.
- Aszpikkal átkenhetjük, mert szép fényes lesz, és nem szárad ki.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33 x 2
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8577
- Feltöltés dátuma: 2012. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Bulira való főzésem harmadik fogása. Nagy szerencsémre Olaszné Anci szakács kolléganőnk segítségével, az Ő jó tanácsait követve "fényesre csiszoltam" a csirkéket. Így tudtam szállítani, és jól viselték a várakozást is.