r
Nosalty Logó

Citromos-fehérboros lazac és kagyló

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Citromos-fehérboros lazac és kagyló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 324 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 324 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tengeri élőlényeket egy nagy darab alufóliára tesszük egymás mellé. Megsózzuk és megborsozzuk mindkét oldalukat, majd a tetejére szórjuk a petrezselyemzöldet és a rozmaringot, s meglocsoljuk olívaolajjal.
  2. Majd citromlevet nyomunk rájuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az alufólia szélet felhajtjuk, hogy ne folyjon ki a bor, és felöntjük annyi fehérborral, hogy ¾ részt elfedje a tengeri élőlényeket. A tetején összezárjuk az alufóliát, hogy ne engedje ki a gőzt, majd előmelegített sütőben 30 percig pároljuk. Ekkor kinyitjuk a tetejét és 10 perc alatt kicsit megpirítjuk az összetevőket.
  3. Olívaolajas, sós, borsos, citromos zöldsalátával tálaljuk. Természetesen a tengeri élőlények változhatnak, nyugodtan lehet rákot tenni bele, előfőzött feketekagyló belsejét, stb., nekem most ez volt itthon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10180
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány nappal ezelőtt a facebook oldalra feltöltöttem egy nagyon aranyos képet, ahogy számtalan kiscica figyeli a mólón, ahogy az éjszakai halászatból visszatért csónakokban válogatják a halakat. S a cicák csak várták a finom falatokat. Ha a kiscicáknak nem is készítettem, azért most veletek megosztanék egy nagyon finom és könnyen elkészíthető, tengeri élőlényekből álló vacsorát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...