Citromos-fehérboros lazac és kagyló
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g lazac127 kcal
-
100g feketekagyló52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
7g limelé2 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
324
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g lazac127 kcal
-
100g feketekagyló52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
7g limelé2 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
324
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
33.2g lazac42 kcal
-
33.2g feketekagyló17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
24.9g fehérbor20 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
2.3g limelé1 kcal
-
2.7g olívaolaj23 kcal
Összesen
107
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 832.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 202.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 435 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
324
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 832.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 202.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 435 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
324
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 145 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tengeri élőlényeket egy nagy darab alufóliára tesszük egymás mellé. Megsózzuk és megborsozzuk mindkét oldalukat, majd a tetejére szórjuk a petrezselyemzöldet és a rozmaringot, s meglocsoljuk olívaolajjal.
- Majd citromlevet nyomunk rájuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az alufólia szélet felhajtjuk, hogy ne folyjon ki a bor, és felöntjük annyi fehérborral, hogy ¾ részt elfedje a tengeri élőlényeket. A tetején összezárjuk az alufóliát, hogy ne engedje ki a gőzt, majd előmelegített sütőben 30 percig pároljuk. Ekkor kinyitjuk a tetejét és 10 perc alatt kicsit megpirítjuk az összetevőket.
- Olívaolajas, sós, borsos, citromos zöldsalátával tálaljuk. Természetesen a tengeri élőlények változhatnak, nyugodtan lehet rákot tenni bele, előfőzött feketekagyló belsejét, stb., nekem most ez volt itthon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 10180
- Feltöltés dátuma: 2012. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Néhány nappal ezelőtt a facebook oldalra feltöltöttem egy nagyon aranyos képet, ahogy számtalan kiscica figyeli a mólón, ahogy az éjszakai halászatból visszatért csónakokban válogatják a halakat. S a cicák csak várták a finom falatokat. Ha a kiscicáknak nem is készítettem, azért most veletek megosztanék egy nagyon finom és könnyen elkészíthető, tengeri élőlényekből álló vacsorát.