r
Nosalty Logó

Citromos csirke Slow Cookerban rizottóval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Citromos csirke Slow Cookerban rizottóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Citromos csirke

Rizottó

Összesen 721 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Citromos csirke

Rizottó

Összesen 2885 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Citromos csirke

Rizottó

Összesen 107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 721 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177 g

Zsír

  • Összesen
    133.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5130.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    2812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1573.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2501 micro
Összesen 2885 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Citromos csirke

Rizottó

Elkészítés

Citromos csirke

  1. Az alaplevet főzőedényben felmelegítjük, és a Slow Cookerba öntjük. Magas hőfokozatra állítjuk.
  2. A citromokat megmossuk, kifacsarjuk. A citromhéjat később felhasználjuk.
  3. A csirkét feldaraboljuk. A mellhúst a csontról levágjuk, és kettévágjuk, hogy hasonló méretű legyen, mint a többi darab. Így egy időben főnek meg.
  4. A feldarabolt csirkéről lehúzzuk a bőrt, és eldobjuk. A Slow Cookerba helyezzük a csirkedarabokat.
  5. A citromhéjakat belehelyezzük a csirkedarabok mellé úgy, ahogy vannak, félbevágva. Így könnyebb később kiemelni őket, és eldobni. A citromhéj sok illóolajat tartalmaz, ami mind belefő a csirkébe, és ízesíti azt.
  6. 3 órán át főzzük a csirkét magas hőfokozaton, vagy 6 órán át alacsony hőfokozaton.
  7. A citromhéjakat kiemeljük, és eldobjuk.
  8. A turbolyát, sót és borsot óvatosan belekeverjük a csirkelébe.
  9. A lisztet egy csészébe szórjuk. A csirkeléből merőkanállal kiemelünk, és a liszttel csomómentesre keverjük.
  10. A habarást a csirkelébe visszaöntjük, és a csirkedarabokat óvatosan mozdítva a leveket hagyjuk elkeveredni.
  11. További fél óra alatt sűrűre főzzük. Addig elkészítjük a rizottót.

Rizottó

  1. Az olajat egy közepes főzőedényben felmelegítjük.
  2. A salottahagymákat megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk.
  3. A rizst beleöntjük, és elkeverjük. Egy-két percig együtt pirítjuk.
  4. A forró vizet is hozzáadjuk, és elkeverjük.
  5. Fedő alatt 25 percig pároljuk. Csak gyöngyözzön.
  6. Ha friss vagy konzerves borsót használunk, az utolsó 5 percben adjuk a rizshez. Ha mélyhűtött borsót használunk, azt egy kis főzőedényben külön főzzük puhára, és a rizshez keverjük.
  7. Melegen tálaljuk, 4 porcióra osztva a borsós rizottót és a citromos csirkét. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 968
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 08.

Ajánló

A citromos csirkét burgonyapürével is tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirke omlik a csontról. A citrom kesernyés íze jól passzol a rizibizihez. 3,5 literes Slow Cookerban készült.

Hozzávalók

Citromos csirke

Rizottó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...