Citromos csirke Slow Cookerban rizottóval
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Citromos csirke
-
300g csirke439 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g turbolya2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Rizottó
-
2g olívaolaj18 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
200g víz0 kcal
-
55g rizs197 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
Összesen
721
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Citromos csirke
-
1200g csirke1754 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g turbolya7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Rizottó
-
8g olívaolaj71 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
800g víz0 kcal
-
220g rizs788 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
Összesen
2885
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Citromos csirke
-
44.2g csirke65 kcal
-
7.4g alaplé1 kcal
-
2.9g citromlé1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g turbolya0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
Rizottó
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
2.1g salottahagyma1 kcal
-
29.5g víz0 kcal
-
8.1g rizs29 kcal
-
3.7g zöldborsó3 kcal
Összesen
107
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1282.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 703 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 393.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 625 micro
Összesen
721
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177 g
Zsír
-
Összesen 133.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 612 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5130.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 1601 mg
-
Nátrium 2812 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1573.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 382 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 673 micro
-
Kolin: 530 mg
-
Retinol - A vitamin: 335 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2501 micro
Összesen
2885
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Citromos csirke
- Az alaplevet főzőedényben felmelegítjük, és a Slow Cookerba öntjük. Magas hőfokozatra állítjuk.
- A citromokat megmossuk, kifacsarjuk. A citromhéjat később felhasználjuk.
- A csirkét feldaraboljuk. A mellhúst a csontról levágjuk, és kettévágjuk, hogy hasonló méretű legyen, mint a többi darab. Így egy időben főnek meg.
- A feldarabolt csirkéről lehúzzuk a bőrt, és eldobjuk. A Slow Cookerba helyezzük a csirkedarabokat.
- A citromhéjakat belehelyezzük a csirkedarabok mellé úgy, ahogy vannak, félbevágva. Így könnyebb később kiemelni őket, és eldobni. A citromhéj sok illóolajat tartalmaz, ami mind belefő a csirkébe, és ízesíti azt.
- 3 órán át főzzük a csirkét magas hőfokozaton, vagy 6 órán át alacsony hőfokozaton.
- A citromhéjakat kiemeljük, és eldobjuk.
- A turbolyát, sót és borsot óvatosan belekeverjük a csirkelébe.
- A lisztet egy csészébe szórjuk. A csirkeléből merőkanállal kiemelünk, és a liszttel csomómentesre keverjük.
- A habarást a csirkelébe visszaöntjük, és a csirkedarabokat óvatosan mozdítva a leveket hagyjuk elkeveredni.
- További fél óra alatt sűrűre főzzük. Addig elkészítjük a rizottót.
Rizottó
- Az olajat egy közepes főzőedényben felmelegítjük.
- A salottahagymákat megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk.
- A rizst beleöntjük, és elkeverjük. Egy-két percig együtt pirítjuk.
- A forró vizet is hozzáadjuk, és elkeverjük.
- Fedő alatt 25 percig pároljuk. Csak gyöngyözzön.
- Ha friss vagy konzerves borsót használunk, az utolsó 5 percben adjuk a rizshez. Ha mélyhűtött borsót használunk, azt egy kis főzőedényben külön főzzük puhára, és a rizshez keverjük.
- Melegen tálaljuk, 4 porcióra osztva a borsós rizottót és a citromos csirkét. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 970
- Feltöltés dátuma: 2016. február 08.
Ajánló
A citromos csirkét burgonyapürével is tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A csirke omlik a csontról. A citrom kesernyés íze jól passzol a rizibizihez. 3,5 literes Slow Cookerban készült.