r
Nosalty Logó

Citromkrémes linzervirág

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
michelle
Citromkrémes linzervirág
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

Összesen 705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

Összesen 4226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2006.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.8 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2060 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2024 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 4226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

Elkészítés

A tészta

  1. A tészta előkészítése: Először a tésztát készítjük el, a lisztet, a cukrot és a sütőport jól elkeverjük.
  2. A vajat hozzámorzsoljuk, majd a tojássárgájával eldolgozzuk.
  3. A tésztát nyújtás előtt pihentetni kell, legalább 30 percre (mély)hűtőbe tesszük.
  4. Vékonyra nyújtva (2-3 mm), virág alakú süteményszaggatóval vágjunk ki belőle darabokat, és rendezzük el a muffin sütőben (nem szükséges semmivel bélelni vagy kikenni).
  5. Előmelegített sütőben, 200 fokon 10 perc alatt megsütjük.
  6. Amikor a tészta kihűlt, egy evőkanál citromkrémet teszünk a közepére.
  7. A krém elkészítése: Vízfürdő felett jó alaposan keverjük el a tojásokat, a cukrot és a citromlét.
  8. Folyamatos kevergetés mellett "főzzük", amíg be nem sűrűsödik (nagyjából 10 perc).
  9. Húzzuk félre az edényt, és szűrjük le, hogy eltávolítsuk az esetleges csomókat.
  10. Adjuk hozzá kis darabokra vágvaavajat, és finoman keverjük, amíg egészen el nem olvad.
  11. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, és hagyjuk hűlni (picit még tovább forr sűrűsödni).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3833
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
michelle 5 recept

A neten találtam egy angol nyelvű blogon ezt a receptet. Első körben a kinézete fogott meg, nagyon kedves és dekoratív süti :) Jó tanács: a tésztát valóban érdemes nagyon lehűteni, és gyorsan dolgozni vele a nyújtás/szaggatás folyamán, mert a sok vaj miatt a sütőben hajlamos elfolyni, és elveszti formáját (ezért is sütöm magasabb hőfokon, mint általában a linzereket szokták) - és éppen ezért résen kell lenni, amint megpirult a tészta, készen is van! :) A krém - bár elsőre nekem furának tűnt - nagyon finom, nem kell megijedni a hozzávalóktól! :)

Hozzávalók

A tészta

A krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...