r
Nosalty Logó

Citromkrémes finomság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Delicious
Citromkrémes finomság
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 3942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    243.3 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5382.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    2175 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 3942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A már ismert módon a hozzávalókból piskótát készítünk!

Krém

  1. A tojásokat az átszitált liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejet, és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük. Csak egy irányba kevergessük, hogy a krémünk ne legyen csomós.
  2. Levesszük a tűzről és kevergetve langyosra hűtjük. Belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét, majd a vajjal habosra keverjük.

Csokimáz

  1. A puha vajat a cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk kis lángon, állandó keveréssel. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet, hogy le ne égjen.
  2. Amikor már nem érezni a szemcséket és egyenletes a csokimáz, akkor ráöntjük a tészta tetejére.
  3. Aki szereti a narancsos csokit, nyugodtan reszelhet bele narancshéjat, de csak óvatosan, nehogy megkeserítse a csokinkat.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótánkat éles késsel ketté vágjuk.
  2. A krémet elkenjünk a piskótalapok között. Ha van időnk, apródonként tegyük bele a krémet, mert a piskótán hamarabb kihűl, így nem folyik majd szét.
  3. A piskótalapot rátesszük a kémre, és várunk 5 percet, hogy magába szívja a nedvességet, így könnyebb lesz a csokimázat elsimítani a tetején.
  4. Díszítésnek használhatunk cukorba mártott citromkarikákat, vagy tortadarát is. Ha citromot teszünk rá, érdemes a citrom levét papírtörlővel felitatni, hogy ne áztassa el a sütinket!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7040
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 11.

Ajánló

Egy pohár limonádé kíséretében kiváló nyári sütemény!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Delicious 8 recept

Egyszerű, gyors, és finom is! A mai rohanó világban ez a 3 szó a háziasszonyok jelmondata! Így az enyém is!  

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...