r
Nosalty Logó

Citromkrém karamellizált tojáshabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Citromkrém karamellizált tojáshabbal
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A citromkrémhez:

A tojáshabhoz:

Összesen 530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A citromkrémhez:

A tojáshabhoz:

Összesen 2118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A citromkrémhez:

A tojáshabhoz:

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1326 micro
Összesen 2118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A citromkrémhez:

A tojáshabhoz:

Elkészítés

A citromkrémhez:

  1. A zselatint 10 percet hideg vízben áztatjuk.
  2. A citromkrémhez: A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a citromhéjat és levet.
  3. A kicsavart zselatint felolvasztjuk, hozzákeverünk 3 ek-nyit a tojásos krémből, majd a zselatint a maradék tojáskrémbe keverjük. Hidegre tesszük.
  4. A kicsavart zselatint felolvasztjuk, hozzákeverünk 3 ek-nyit a tojásos krémből, majd zselatint a maradék tojáskrémbe keverjük. Hidegre tesszük.
  5. A 2 tojásfehérjét a sóval és a tejszint külön-külön kemény habbá verjük, majd óvatosan a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  6. A krémet poharakba töltjük, legálabb 2 órára hűtőbe tesszük.
  7. A tojáshabhoz: A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, míg a cukor felolvad. A habot elosztjuk a krémre, majd egy konyhai fáklyával karamellizáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1432
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, savanykás desszert. Vigyázzunk a karamellizáláskor, mert a tojáshab nagyon hamar barnul.

Hozzávalók

A citromkrémhez:

A tojáshabhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...