r
Nosalty Logó

Citromban pácolt tőkehal cukkinisalátával

Csutak Enikő
Citromban pácolt tőkehal cukkinisalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

304
Kalória
39.1g
Fehérje
14.8g
Szénhidrát
10.2g
Zsír
451.1g
Víz
86g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    451.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    4105 micro
Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    902.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    8211 micro
Összesen 611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    247 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. A hal mindkét oldalát besózzuk, majd ráöntjük a citrom levét. Lefóliázva, 1 órán át a hűtőben pácolódni hagyjuk.
  2. Amint letelt az óra, papírtörlővel gondosan leitatjuk a halról a citromlevet.
  3. Felhevített olívaolajba beledobunk egy cikk kettőbe vágott fokhagymát, és megsütjük a halfilét.
  4. Miután megsült a hal, kivesszük a 'megsült' fokhagymával együtt az olajból, beletesszük a második gerezdet, ugyancsak félbe vágva, és ha szükséges utánpótoljuk az olajat. Amikor felhevült az olaj, beleszórjuk a felszeletelt hagymát, és egy perc erejéig kavargatjuk.
  5. Majd hozzáadjuk a cukkinit, egy percet kevergetjük és megborsozzuk. Újabb egy perc elteltével megsózzuk, és rátöltünk egy kis balzsamecetet.
  6. Összekavarjuk, és míg feldaraboljuk a paradicsomot, hagyjuk összemelegedni salátánkat. Rádobjuk a paradicsomot is, egy-két kavargatás és máris tálaljuk a hal mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Nagyon kívántam egy könnyű, de mégis ízletes vacsorát. A receptet a laptopkonyha.hu-n találtam. Bevásároltam, és máris nekifogtam elkészíteni. Evés közben folyton áradoztunk... azóta a párom minden nap ezt enné.

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...