Cipóban sült sonka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 23% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
3g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
40 kcal
-
0 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
717
kcal
- 23% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g finomliszt1456 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
11g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
18g napraforgó olaj159 kcal
-
0 kcal
-
800g sonka1104 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
2864
kcal
- 23% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
26.7g finomliszt97 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
2.7g élesztő3 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
13.3g víz0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
0 kcal
-
53.4g sonka74 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
Összesen
192
kcal
- 23% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3530.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 3275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
717
kcal
- 23% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 199.9 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14122.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 644 mg
-
Nátrium 13101 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 323.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 285.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 447 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
2864
kcal
- 23% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 942.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 874 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg finomliszt
-
4 dkg élesztő
-
1 ek só
-
2 dl víz
-
2.3 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
80 dkg sonka
Elkészítés
- A lisztet (kelesztő)tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, a liszt közepébe öntjük, majd a szélekről hozzákeverünk egy kis lisztet, azaz kovászt készítünk. Letakarva kb. 15 percig kelni hagyjuk.
- Elkeverjük a sót 1 dl langyos vízben, majd 2 ek. olajjal és a köménymaggal együtt a liszthez adjuk. Ha szükséges, még egy kevés langyos vizet adagoljunk hozzá, és hólyagosra dagasztjuk. Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük (kb. fél óra).
- A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és kb. 30 * 30 cm-es négyzetre nyújtjuk. A széleket vizes kenőtollal megkenjük. Közepére helyezzük a sonkát, a széleket felhajtjuk rá, cipó formára igazítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (én egy jénai tálba tettem) emeljük, és letakarva 1 órát kelesztjük.
- A tojássárgáját elkeverjük 1 kk. olajjal, megkenjük a cipó tetejét, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A sütő aljára tegyünk egy kis, forró vízzel teli edénykét, a kelt tésztáknak nagyon jót tesz a gőz.
- Hagyjuk kihűlni, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk. Ízlés szerint tormával, mustárral stb. kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10605
- Feltöltés dátuma: 2012. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az online receptverseny húsvét témahetében ez aratott a legnagyobb sikert családom férfitagjainál! Így húsvétkor is az asztalra fogom tenni, ebben már megegyeztünk! A recept egy gasztromagazinból származik.