r
Nosalty Logó

Cipellők

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Skorpió
Cipellők
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 2440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A neten kinézzük a nekünk szimpatikus bébi cipellő szabásmintát.
  2. A plasztik csokit kinyújtjuk, és cipő talpacska formájú alakzatokat vágunk ki késsel.
  3. Beszínezzük a marcipánunkat.
  4. Nagyon rövidke időre belemártjuk a piskótákat a tejben (amit korábban felforraltunk, és lehűtöttünk). Minden darab cipőhöz 2 tallért számoljunk.
  5. Marcipánból kinyújtás után kivágjuk a megfelelő orr-, ill. sarokrészt (a bevonó anyagunkat kb. 2 mm-esre nyújtsuk; így könnyen formázzuk a cipő alakot, de ne kókadozzon, azaz legyen tartása a cipőnek).
  6. Összeállítjuk a cipőcskét (orrát, sarkát a talphoz igazítjuk, óvatosan megnyomkodjuk - legyen "passzos" a cipő), majd rögtön egy már beáztatott tallért az orr rész alá és talp rész fölé nyomjuk.
  7. A cipőhöz tartozó másik tallért a sarokhoz rakjuk (ez is tartást ad a cipőnek).
  8. Kevéske mogyorókrémet (1 csapott ek 4 cipellőhöz) mikróba pár másodperc alatt megolvasztunk, majd kiskanál segítségével és a szabadon lévő piskótákra kanalazzuk a krémünket.
  9. Ha van kedvünk, csatot, gombot, díszt (virág, szív, autó) készíthetünk még a cipellőkre.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15355
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Ajánló

Babaváró buliba, babaszülinapra, gyerkőcöknek - felnőttelnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cipellők
Skorpió 49 recept

Ezt a cipellőt csak ötletadónak tettem fel, és akár torta tetejét is díszíthetjük vele. Ügyeljünk a készítésnél, hogy jobb és balos lábbelit is szabjunk a cipő alkotórészeiből. A plaszik csoki helyette csak csokiból, marcipánból is kivághatjuk a talpakat, ill. süthetünk linzert is. Ha a hamis marcipánt nem mandula aromával ízesítjük, hanem pl. citrom aromával, akkor vármilyen gyümölcsös töltelékkel készülhet a cipellő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...