r
Nosalty Logó

Cicegében sült csirkemell tejfölös-sajtosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Cicegében sült csirkemell tejfölös-sajtosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A cicegéhez

A húshoz

A tetejére

Összesen 624 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A cicegéhez

A húshoz

A tetejére

Összesen 4380 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A cicegéhez

A húshoz

A tetejére

Összesen 142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 624 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    318.3 g

Zsír

  • Összesen
    224.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9694.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    1689 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    3946 mg
  • Nátrium
    3047 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1951.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    1344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2422 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3107 micro
Összesen 4380 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A cicegéhez

A húshoz

A tetejére

Elkészítés

A cicegéhez

  1. A tepsi alját kirakjuk a baconszeletekkel
  2. A húst szép vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, és borsozzuk, félretesszük (a vastagabb szeleteket feltétlen klopfoljuk ki).
  3. A burgonyát pucoljuk, lereszeljük egy tálba, beletesszük a tojásokat, sót, borsot, ételízesítőt, lereszelt fokhagymát, késhegynyi őrölt szerecsendiót, a finomra vágott petrezselyemzöldet, és annyi lisztet, amennyivel összekeverve, egybe álló maszát kapunk.
  4. Még kenhető legyen.
  5. A hússzeleteket a tepsibe lévő baconra tesszük, erre simítjuk rá egyenlő vastagságban a reszelt burgonyás keveréket, és alufóliával lefedve, 50-60 percig sütjük, pároljuk.
  6. Kis tálba öntjük a tejfölt, a reszelt fokhagymát, sót, borsot, reszelt sajtot, elkeverjük.
  7. Rásimítjuk a cicege tetejére, hogy mindenütt érje, befedje.
  8. A sütőbe visszatesszük addig, ameddig a teteje aranybarna nem lesz , kb. 12-15 percre.
  9. Tálaljuk, nagyobb kockákra felvágva, paradicsommal, petrezselyemmel, tejföllel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 379
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19640
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Ajánló

A hús lehet sertéscomb, sertés rövidkaraj, csirke felsőcomb kicsontozva, pulykahús,pulykamell,.... stb. Jó sok tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk, esetleg ha tudjuk, friss paradicsommal is kínálhatjuk. Önálló étel lehet, még vendégváráskor is. A burgonya és a hús mennyiségét növelhetjük, ahogy a tetején a tejfölt és a sajtot vendégek számától és étvágyától függően:-). Ha nincs vendég, akkor két napig is ehetjük (ezt a mennyiséget), ezt a csodás finomságot!! Ajánlat: nagyon vigyázzunk, akár nagylyukú reszelővel, akár tökgyaluval reszeljük,kinek milyen reszelője van: a kezünkre!!:-)) Finom bor igen csak illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cicegében sült csirkemell tejfölös-sajtosan
Éva-Anyóca 350 recept

Egy új főzős újságot fogtam össze, a napi lap vásárlásakor a kezemben, a boltban. Nem baj, mondtam, amikor megkérdezték, meg akartam-e venni. Kipróbáljuk: STAR receptes újságja, nem is drága, megnézem. Milyen jól tettem, ott találtam ezt a receptet.:-) Annyi a variálásom, hogy én tettem alá bacont szeletelve, és nem sertéscombból, hanem csirkemell-filéből készült. A hússzeleteket nem sütöttem előre át,(mert a csirkemell gyorsabban kész van!) , hanem egyben történt minden, de lehet, legközelebb úgy is kipróbálom, milyen lehet. A család szerint nagyon finom étel lett, megéri néha az újdonságok felé nézegetni.:-))) Finom, laktató ebéd volt, és csak egy sima zöldségleves fért el előtte, a hasunkban:-))

Hozzávalók

A cicegéhez

A húshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...