r
Nosalty Logó

Chilis-sajtos hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsoffancs
Chilis-sajtos hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 17% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2934 kcal
  • 17% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 17% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1670.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 734 kcal
  • 17% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.8 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6680.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1791 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2444 mg
  • Nátrium
    1737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    635 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1030 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 2934 kcal
  • 17% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét nagyobb darabokra vágjuk, sózuk, borsozzuk, a fűszerkeverékekkel megszórjuk, majd kevés vajon néhány percig egy serpenyőben sütjük. (Nem kell agyon sütni a húst! Csak 1-2 percig, míg egy kis színt és kérget kap, hogy a engedjen a későbbiekben levet.) Ezután félre teszük.
  2. A tésztát sós vízben kifőzzük, és szintén félre tesszük.
  3. A mártás elkészítését (mivel én utálok mosogatni) abban a serpenyőben szoktam, amiben a húst sütöttem, így nem vész kárba a fűszeres szaft.
  4. A serpenyőbe dobunk még egy kevés vajat, majd rászórjuk az instant sajtszósz port, picit megpiritjuk, majdüráöntönk 1 deci tejet.
  5. Sűrűn kevergetve feloldódik a por, ezután jöhet még 1 deci tej (vagy tejszín, úgy még finomabb) és a lereszelt sajt 2/3 része, ízlés szerint a chilipor és a chiliszósz (én a minél csípősebb, annál jobb elvet vallom), néhány percnyi főzés után a maradék tejet is hozzáöntjük, és kész a szósz.
  6. Az összeállítás következik. Egy jénaiba először egy réteg tésztát, majd 1 réteghúst teszünk, és bőven meglocsolojuk a szósszal, rászórunk egy adag kukoricát, és ezt ismételgetjük, míg megtelik az edény, a felső réteg, ha lehet tészta legyen, amit a szósszal meglocsolunk, megkukoricázunk és a megmaradt sajtttal beborítunk.
  7. Az edényt előmelegített sütőbe tesszük, és lefóliázva sütjük fél órát, majd fólia nélkül 15-20 perc alatt felpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8265
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis-sajtos hús
Zsoffancs 2 recept

Ez a recept egy olyan napon született, mikor vásárolni nem volt kedvem, a hűtőben meg csak tej, egy kevés hús meg egy kevés sajt volt, így feltúrtam a kamrát, és úgy döntöttem, hogy ebből ha törik ha szakad vacsora lesz. Azóta szinte havonta összedobom ezt az annyira nem is minimál ételt. Már halas verzióban is készítettem, hekkel, úgy is isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...