Chilis, mézes nektarin salátaágyon, grillezett kéksajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mesél a konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
548
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1092
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3825.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 2718 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 353 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 833 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 702 micro
Összesen
548
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 75 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7650.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 1155 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 920 mg
-
Nátrium 5437 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 706 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 534 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1665 micro
-
β-crypt 235 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1404 micro
Összesen
1092
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 765.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 544 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Első lépésként a nektarint gerezdekre vágjuk, felhevített serpenyőben olívaolajon elkezdjük dinsztelni chiliszósz, méz, só és bors hozzáadásával. Nem kell puhára párolni, mert akkor szétesik.
- A jégsalátát kézzel nagyobb darabokra szaggatjuk, tányérokra helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, citrommal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd ráhalmozzuk a chilis, mézes nektarint.
- A serpenyőt tisztára töröljük papírtörlővel, majd szintén olívaolajon meggrillezzük a kemény kéksajt-szeleteket. Fontos, hogy kemény sajtot válasszunk, mert különben szétfolyik, de így is óvatosan kell vele bánni.
- Amikor a sajt is elkészült, a salátánkra rakjuk, és megszórjuk lehelet finoman egy kis apróra vágott zöld korianderrel.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 849
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mesél a konyha
21 recept
Szeretem a kéksajtot és a koriandert is. Mindkettő elég markáns ízű, ebben a receptben még is elférnek egymás mellett, ha megfelelő mennyiségben használjuk.