Chilis - fokhagymás garnélasaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
293
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
584
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4080.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 443 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 777 mg
-
Nátrium 2625 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 496.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 846 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 166 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2136 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5335 micro
Összesen
293
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.5 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8161.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 886 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 1553 mg
-
Nátrium 5251 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 993.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1692 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 332 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 432 micro
-
Kolin: 454 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4273 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10670 micro
Összesen
584
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 86.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 931 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A garnélarákot megmossuk, leszűrjük.
- Teflon bevonatú serpenyőbe olívalolajat csöpögtetünk és beletesszük a garnélát, erős lángon pirítjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
- Miután elkezdett pirulni a garnéla, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy kis víz hozzáadásával (hogy oda ne égjen) tovább pirítjuk.
- A legvégén tesszük bele a karikákra vágott chilipaprikát. Éppenhogy pár percig keverjük, és már kész is.
- A rukkolás-madársalátás ágyra helyezzük a chilis fokhagymás garnélát, és ízlés szerint frissen facsart citromlével lelocsoljuk. Szintén remek ízt ad a tetejére durván őrölt bors is!
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 18190
- Feltöltés dátuma: 2011. október 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Auringonkukka
61 recept
Egyik kedvenc ételem közé tartozik a garnélarák, és ezenkívül mindenféle tengeri herkentyűt szívesen fogyasztok. Kb. egy évvel ezelőtt saját ötlettől vezérelve találtam ki ezt a receptet, bár már nem emlékszem, hogy hogy :) Ez valami olyasmi lehet, mint a költőnél az ihlet! Egy elég nehéz egytálétel előtt fogyasztottuk el, ami előtt valami könnyűt akartam feltálalni, hát sikerült és a dicséret sem maradt el!