r
Nosalty Logó

Chilis fehérbabos-ricottás kelt pizza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Chilis fehérbabos-ricottás kelt pizza
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tepsi kikenéséhez

1602
Kalória
62.8g
Fehérje
241.7g
Szénhidrátok
43.4g
Zsír
193.9g
Víz
194.4g
Koleszterin
28.7g
Rost
14.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1602 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 9611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 263 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3646.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    193.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    661 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5961 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1602 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    376.6 g

Zsír

  • Összesen
    260.2 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21876.9 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    558 mg
  • Kálcium
    3667 mg
  • Vas
    110 mg
  • Magnézium
    2048 mg
  • Foszfor
    5022 mg
  • Nátrium
    10389 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1450.2 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    172 mg

Víz

  • Összesen
    1163.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3964 micro
  • Kolin:
    1287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2042 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1910 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    35767 micro
  • Lut-zea
    2252 micro
Összesen 9611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    983 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lábasba tesszük az olajat, a felkockázott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, és a kicsi sót, kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Tűzről levéve beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a felszeletelt aszalt paradicsomot, a hámozott konzerv paradicsomot, a paradicsomokat fakanállal kicsit kisebbekre nyomkodjuk szét, fűszerezzük, kb. 20 percig főzzük, kis lángon, kb. 150-160 fokon, a legvégén kóstolunk, szükség szerint fűszerezzük még, beletesszük a lecsurgatott fehérbab konzerveket, pár perc alatt összeforraljuk, és készen van a szósz.
  3. Egy tálba öntjük az átszitált lisztet, a tojásokat, sót, a cukrot és a sót.
  4. Kis bögrében meglangyosítjuk a 2 dl tejet, ebbe tesszük a kanálka cukrot és a friss élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük, hagyjuk felfutni.
  5. A felfutott élesztőt a lisztes tálba öntjük, és elkezdjük kézzel jó alaposan összegyúrni, összedolgozni, szükség szerint kell tej bele és liszt, és ilyenkor még lehet kóstolni a sóssága miatt. Amikor már jó hólyagosra kidolgoztuk a tésztát, liszttel szórjuk meg, konyharuhával takarjuk le, és duplájára kelesztjük.
  6. A tepsiket vékonyan kiolajozzuk, és sütőpapírral kibéleljük.
  7. A sütőt előmelegítjük.
  8. A tésztát ha megkelt, kivesszük, átgyúrjuk, és kétharmad, egyharmad arányba vesszük, kicsit kinyújtjuk, és széleit vastagabbra hagyva, a nagyobb tésztát a nagyobb tepsibe, a kisebb tésztát a kisebb tepsibe emeljük át, eligazgatjuk, hogy a tepsi aljába egyenletesen feküdjön a tészta, a szélei lehetnek vastagabbak, peremet fog alkotni.
  9. Ekkor a tésztára merjük a sűrű szószos fűszeres babos tölteléket, elsimítjuk, hogy egyenletes legyen, mindkét tésztán.
  10. Megszórjuk a tetejüket ricottával.
  11. Betesszük az előmelegített sütőbe, és aranybarnára sütjük, kivesszük, kicsit várunk, és szeletelhetjük, kockázhatjuk, ki hogy szereti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30 x 20 x 6

Egy gyors tárkonyos-sok zöldséges burgonyaleves utáni második fogásnak készült. Önálló fogásként is megállja a helyét. Laktató és finom ebédet szerettem volna, ez év tavasz végén, már az utolsó kelt tésztából. A legközelebbi kelt édes lesz, Húsvétra fog készülni,- de utána már nem igen fogjuk kívánni az ilyen jellegű kelt tésztás ételeket, ezért ez volt az utolsó. Újdonság: a chilis-aszalt paradicsomos-ricottás hozzávalók.:-)) Nem az a kifejezett vékony tésztájú pizza, és nem is igazán olyan a tésztája,- ez az én változatom. Egy kelt tésztás, saját magam megálmodta pizza.:-)) A családnak tetszett-ízlett. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!