Chilis fehérbabos-ricottás kelt pizza
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
183g finomliszt667 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g tej28 kcal
-
9 kcal
-
33g teavaj239 kcal
A feltéthez
-
12 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
23 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
11 kcal
-
133g fehérbab444 kcal
-
67g ricotta100 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
12 kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
1100g finomliszt4004 kcal
-
14g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
200g teavaj1434 kcal
A feltéthez
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
10g só0 kcal
-
0 kcal
-
139 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
3 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
800g fehérbab2664 kcal
-
400g ricotta600 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
71 kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
30.2g finomliszt110 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
8.2g tej5 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
5.5g teavaj39 kcal
A feltéthez
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.5g szárított paradicsom4 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
2 kcal
-
22g fehérbab73 kcal
-
11g ricotta16 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3646.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 611 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 837 mg
-
Nátrium 1732 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 193.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 661 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 5961 micro
-
Lut-zea 375 micro
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 376.6 g
Zsír
-
Összesen 260.2 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21876.9 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 558 mg
-
Kálcium 3667 mg
-
Vas 110 mg
-
Magnézium 2048 mg
-
Foszfor 5022 mg
-
Nátrium 10389 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1450.2 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 172 mg
VÍZ
-
Összesen 1163.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2202 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3964 micro
-
Kolin: 1287 mg
-
Retinol - A vitamin: 2042 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1910 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 35767 micro
-
Lut-zea 2252 micro
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 983 micro
-
Lut-zea 62 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
4 teáskanál cukor
-
5 dkg friss élesztő
A feltéthez
-
1 ek napraforgó olaj
-
400 g ricotta
A tepsi kikenéséhez
Elkészítés
A tésztához
- A lábasba tesszük az olajat, a felkockázott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, és a kicsi sót, kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.
- Tűzről levéve beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a felszeletelt aszalt paradicsomot, a hámozott konzerv paradicsomot, a paradicsomokat fakanállal kicsit kisebbekre nyomkodjuk szét, fűszerezzük, kb. 20 percig főzzük, kis lángon, kb. 150-160 fokon, a legvégén kóstolunk, szükség szerint fűszerezzük még, beletesszük a lecsurgatott fehérbab konzerveket, pár perc alatt összeforraljuk, és készen van a szósz.
- Egy tálba öntjük az átszitált lisztet, a tojásokat, sót, a cukrot és a sót.
- Kis bögrében meglangyosítjuk a 2 dl tejet, ebbe tesszük a kanálka cukrot és a friss élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük, hagyjuk felfutni.
- A felfutott élesztőt a lisztes tálba öntjük, és elkezdjük kézzel jó alaposan összegyúrni, összedolgozni, szükség szerint kell tej bele és liszt, és ilyenkor még lehet kóstolni a sóssága miatt. Amikor már jó hólyagosra kidolgoztuk a tésztát, liszttel szórjuk meg, konyharuhával takarjuk le, és duplájára kelesztjük.
- A tepsiket vékonyan kiolajozzuk, és sütőpapírral kibéleljük.
- A sütőt előmelegítjük.
- A tésztát ha megkelt, kivesszük, átgyúrjuk, és kétharmad, egyharmad arányba vesszük, kicsit kinyújtjuk, és széleit vastagabbra hagyva, a nagyobb tésztát a nagyobb tepsibe, a kisebb tésztát a kisebb tepsibe emeljük át, eligazgatjuk, hogy a tepsi aljába egyenletesen feküdjön a tészta, a szélei lehetnek vastagabbak, peremet fog alkotni.
- Ekkor a tésztára merjük a sűrű szószos fűszeres babos tölteléket, elsimítjuk, hogy egyenletes legyen, mindkét tésztán.
- Megszórjuk a tetejüket ricottával.
- Betesszük az előmelegített sütőbe, és aranybarnára sütjük, kivesszük, kicsit várunk, és szeletelhetjük, kockázhatjuk, ki hogy szereti.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30 x 20 x 6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1642
- Feltöltés dátuma: 2012. március 23.
Ajánló
Akinek nagy tepsije van, és szereti vastagon a tésztát, egy nagy gázsütő tepsiben is elkészítheti, nem kell nagy és kis tepsi műveletet végrehajtani. A kész tészta alapján jobbnak láttam, ha ketté veszem, és így is vastag, szép és laktató lett az ebédünk.:-)) Lehet nem csak leves után, de délelőtt, délután akár egy friss bögre tejhez is enni, vagy melegen jó sok sajttal megszórva tálalni. Kinek hogy ízlik. Tálalható akár még kolbászkarikákkal is, ki mit tesz rá: ez már csak fantázia és otthoni hozzávalók kérdése. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Egy gyors tárkonyos-sok zöldséges burgonyaleves utáni második fogásnak készült. Önálló fogásként is megállja a helyét. Laktató és finom ebédet szerettem volna, ez év tavasz végén, már az utolsó kelt tésztából. A legközelebbi kelt édes lesz, Húsvétra fog készülni,- de utána már nem igen fogjuk kívánni az ilyen jellegű kelt tésztás ételeket, ezért ez volt az utolsó. Újdonság: a chilis-aszalt paradicsomos-ricottás hozzávalók.:-)) Nem az a kifejezett vékony tésztájú pizza, és nem is igazán olyan a tésztája,- ez az én változatom. Egy kelt tésztás, saját magam megálmodta pizza.:-)) A családnak tetszett-ízlett. :-)