Chilis fehérbabos-ricottás kelt pizza
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A tésztához
-
4 teáskanál cukor
-
5 dkg friss élesztő
A feltéthez
-
1 ek napraforgó olaj
-
400 g ricotta
A tepsi kikenéséhez
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
183g finomliszt667 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g tej28 kcal
-
9 kcal
-
33g teavaj239 kcal
A feltéthez
-
12 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
23 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
11 kcal
-
133g fehérbab444 kcal
-
67g ricotta100 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
12 kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
1100g finomliszt4004 kcal
-
14g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
200g teavaj1434 kcal
A feltéthez
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
10g só0 kcal
-
0 kcal
-
139 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
3 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
800g fehérbab2664 kcal
-
400g ricotta600 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
71 kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
30.2g finomliszt110 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
8.2g tej5 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
5.5g teavaj39 kcal
A feltéthez
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.5g szárított paradicsom4 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
2 kcal
-
22g fehérbab73 kcal
-
11g ricotta16 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3646.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 611 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 837 mg
-
Nátrium 1732 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 29 mg
Víz
-
Összesen 193.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 661 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 5961 micro
-
Lut-zea 375 micro
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 376.6 g
Zsír
-
Összesen 260.2 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21876.9 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 558 mg
-
Kálcium 3667 mg
-
Vas 110 mg
-
Magnézium 2048 mg
-
Foszfor 5022 mg
-
Nátrium 10389 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1450.2 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 172 mg
Víz
-
Összesen 1163.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2202 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3964 micro
-
Kolin: 1287 mg
-
Retinol - A vitamin: 2042 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1910 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 35767 micro
-
Lut-zea 2252 micro
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 983 micro
-
Lut-zea 62 micro
Elkészítés
A tésztához
- A lábasba tesszük az olajat, a felkockázott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, és a kicsi sót, kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.
- Tűzről levéve beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a felszeletelt aszalt paradicsomot, a hámozott konzerv paradicsomot, a paradicsomokat fakanállal kicsit kisebbekre nyomkodjuk szét, fűszerezzük, kb. 20 percig főzzük, kis lángon, kb. 150-160 fokon, a legvégén kóstolunk, szükség szerint fűszerezzük még, beletesszük a lecsurgatott fehérbab konzerveket, pár perc alatt összeforraljuk, és készen van a szósz.
- Egy tálba öntjük az átszitált lisztet, a tojásokat, sót, a cukrot és a sót.
- Kis bögrében meglangyosítjuk a 2 dl tejet, ebbe tesszük a kanálka cukrot és a friss élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük, hagyjuk felfutni.
- A felfutott élesztőt a lisztes tálba öntjük, és elkezdjük kézzel jó alaposan összegyúrni, összedolgozni, szükség szerint kell tej bele és liszt, és ilyenkor még lehet kóstolni a sóssága miatt. Amikor már jó hólyagosra kidolgoztuk a tésztát, liszttel szórjuk meg, konyharuhával takarjuk le, és duplájára kelesztjük.
- A tepsiket vékonyan kiolajozzuk, és sütőpapírral kibéleljük.
- A sütőt előmelegítjük.
- A tésztát ha megkelt, kivesszük, átgyúrjuk, és kétharmad, egyharmad arányba vesszük, kicsit kinyújtjuk, és széleit vastagabbra hagyva, a nagyobb tésztát a nagyobb tepsibe, a kisebb tésztát a kisebb tepsibe emeljük át, eligazgatjuk, hogy a tepsi aljába egyenletesen feküdjön a tészta, a szélei lehetnek vastagabbak, peremet fog alkotni.
- Ekkor a tésztára merjük a sűrű szószos fűszeres babos tölteléket, elsimítjuk, hogy egyenletes legyen, mindkét tésztán.
- Megszórjuk a tetejüket ricottával.
- Betesszük az előmelegített sütőbe, és aranybarnára sütjük, kivesszük, kicsit várunk, és szeletelhetjük, kockázhatjuk, ki hogy szereti.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Főzés ideje: 35 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30 x 20 x 6
Egy gyors tárkonyos-sok zöldséges burgonyaleves utáni második fogásnak készült. Önálló fogásként is megállja a helyét. Laktató és finom ebédet szerettem volna, ez év tavasz végén, már az utolsó kelt tésztából. A legközelebbi kelt édes lesz, Húsvétra fog készülni,- de utána már nem igen fogjuk kívánni az ilyen jellegű kelt tésztás ételeket, ezért ez volt az utolsó. Újdonság: a chilis-aszalt paradicsomos-ricottás hozzávalók.:-)) Nem az a kifejezett vékony tésztájú pizza, és nem is igazán olyan a tésztája,- ez az én változatom. Egy kelt tésztás, saját magam megálmodta pizza.:-)) A családnak tetszett-ízlett. :-)
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!