r
Nosalty Logó

Chilis fehérbabos-ricottás kelt pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Chilis fehérbabos-ricottás kelt pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1602 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 9611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 263 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3646.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    661 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5961 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1602 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    376.6 g

Zsír

  • Összesen
    260.2 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21876.9 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    558 mg
  • Kálcium
    3667 mg
  • Vas
    110 mg
  • Magnézium
    2048 mg
  • Foszfor
    5022 mg
  • Nátrium
    10389 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1450.2 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    172 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3964 micro
  • Kolin:
    1287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2042 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1910 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    35767 micro
  • Lut-zea
    2252 micro
Összesen 9611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    983 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lábasba tesszük az olajat, a felkockázott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, és a kicsi sót, kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Tűzről levéve beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a felszeletelt aszalt paradicsomot, a hámozott konzerv paradicsomot, a paradicsomokat fakanállal kicsit kisebbekre nyomkodjuk szét, fűszerezzük, kb. 20 percig főzzük, kis lángon, kb. 150-160 fokon, a legvégén kóstolunk, szükség szerint fűszerezzük még, beletesszük a lecsurgatott fehérbab konzerveket, pár perc alatt összeforraljuk, és készen van a szósz.
  3. Egy tálba öntjük az átszitált lisztet, a tojásokat, sót, a cukrot és a sót.
  4. Kis bögrében meglangyosítjuk a 2 dl tejet, ebbe tesszük a kanálka cukrot és a friss élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük, hagyjuk felfutni.
  5. A felfutott élesztőt a lisztes tálba öntjük, és elkezdjük kézzel jó alaposan összegyúrni, összedolgozni, szükség szerint kell tej bele és liszt, és ilyenkor még lehet kóstolni a sóssága miatt. Amikor már jó hólyagosra kidolgoztuk a tésztát, liszttel szórjuk meg, konyharuhával takarjuk le, és duplájára kelesztjük.
  6. A tepsiket vékonyan kiolajozzuk, és sütőpapírral kibéleljük.
  7. A sütőt előmelegítjük.
  8. A tésztát ha megkelt, kivesszük, átgyúrjuk, és kétharmad, egyharmad arányba vesszük, kicsit kinyújtjuk, és széleit vastagabbra hagyva, a nagyobb tésztát a nagyobb tepsibe, a kisebb tésztát a kisebb tepsibe emeljük át, eligazgatjuk, hogy a tepsi aljába egyenletesen feküdjön a tészta, a szélei lehetnek vastagabbak, peremet fog alkotni.
  9. Ekkor a tésztára merjük a sűrű szószos fűszeres babos tölteléket, elsimítjuk, hogy egyenletes legyen, mindkét tésztán.
  10. Megszórjuk a tetejüket ricottával.
  11. Betesszük az előmelegített sütőbe, és aranybarnára sütjük, kivesszük, kicsit várunk, és szeletelhetjük, kockázhatjuk, ki hogy szereti.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30 x 20 x 6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1642
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 23.

Ajánló

Akinek nagy tepsije van, és szereti vastagon a tésztát, egy nagy gázsütő tepsiben is elkészítheti, nem kell nagy és kis tepsi műveletet végrehajtani. A kész tészta alapján jobbnak láttam, ha ketté veszem, és így is vastag, szép és laktató lett az ebédünk.:-)) Lehet nem csak leves után, de délelőtt, délután akár egy friss bögre tejhez is enni, vagy melegen jó sok sajttal megszórva tálalni. Kinek hogy ízlik. Tálalható akár még kolbászkarikákkal is, ki mit tesz rá: ez már csak fantázia és otthoni hozzávalók kérdése. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis fehérbabos-ricottás kelt pizza
Éva-Anyóca 350 recept

Egy gyors tárkonyos-sok zöldséges burgonyaleves utáni második fogásnak készült. Önálló fogásként is megállja a helyét. Laktató és finom ebédet szerettem volna, ez év tavasz végén, már az utolsó kelt tésztából. A legközelebbi kelt édes lesz, Húsvétra fog készülni,- de utána már nem igen fogjuk kívánni az ilyen jellegű kelt tésztás ételeket, ezért ez volt az utolsó. Újdonság: a chilis-aszalt paradicsomos-ricottás hozzávalók.:-)) Nem az a kifejezett vékony tésztájú pizza, és nem is igazán olyan a tésztája,- ez az én változatom. Egy kelt tésztás, saját magam megálmodta pizza.:-)) A családnak tetszett-ízlett. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...