r
Nosalty Logó

Chilis-babos makaróni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Chilis-babos makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2425 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 605 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6356 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    662 mg
  • Foszfor
    2350 mg
  • Nátrium
    1779 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    379 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1714 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 2425 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2564 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben főzzük ki.
  2. A vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát az olajon megpároljuk, majd a félbevágott és felkarikázott virslit megpirítjuk rajta egy kicsit.
  3. Fűszerezzük, beleöntjük a chilis babkonzervet, majd felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a cukrot.
  4. Kb 20 percig főzzük.
  5. Majd a tésztára szedjük, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5309
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamit gyorsan kellett főznöm, de sajnos alig volt valami otthon. És ezt dobtam össze hirtelen. Olyan finom lett, hogy azóta már többször is megcsináltam, de olyan finomra nem sikerült azóta sem, mint először.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...