r
Nosalty Logó

Chia magos-banános zabkeksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Chia magos-banános zabkeksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A chia magot beáztatjuk a mandulatejbe, és 10 percig állni hagyjuk.
  2. A banánt összenyomjuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, jól elkeverjük.
  3. Mehet hozzá a kissé bezselésedett mandulatej, azzal is jól keverjük ki.
  4. Babakaja szerű pempőt fogunk kapni - aggodalomra semmi ok, nem folyik el a tepsin.
  5. A sütőt 180 fokra előmelgítjük, majd egy kanál segítségével kiadagoljuk a masszát egy sütőpapírral beborított tepsire.
  6. Kb. 20 percig sütjük - nem baj, ha a közepe még kicsit lágy, be fog keményedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 40122
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 15.

Ajánló

Nem muszáj hozzá datolyát és csokit használni, bármi mással is felfobhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors és egészséges keksz reggelire vagy uzsonnára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...