Chennai Chukka Chicken
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Mango
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Marinálás
-
214g csirkeszárny253 kcal
-
250g víz0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
5g gyömbér4 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Panírozás
-
28g tojás35 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
743
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Marinálás
-
856g csirkeszárny1014 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
18g gyömbér14 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Panírozás
-
110g tojás138 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
2968
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Marinálás
-
38.2g csirkeszárny45 kcal
-
44.6g víz0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.8g gyömbér1 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Panírozás
-
4.9g tojás6 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
1.3g zsemlemorzsa5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
7.6g napraforgó olaj67 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
132
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 62.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 366.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
743
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.8 g
Zsír
-
Összesen 249.6 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 949 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2343.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 965 mg
-
Nátrium 848 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1467.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 736 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 497 micro
Összesen
2968
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
Marinálás
-
8 db csirkeszárny
-
1 l víz
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 kávéskanál kurkuma
Panírozás
-
2 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Marinálás
- A csirkeszárnyakat 3 felé vágjuk, a szárnyvégeket félretesszük, rájuk nincs szükség (én húslevest készítettem belőlük, hogy ne vesszen kárba). Egy nagy tálba teszünk ízlés szerinti mennyiségű őrölt chillit, kurkumát, sót illetve a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát. (A reszelt gyömbérből és reszelt fokhagymából tegyünk félre egy kávéskanálnyit a panírozáshoz.)
- Adjunk hozzá egy nagyon kevés hideg vizet, és keverjük el úgy, hogy az őrölt chili és kurkuma ne álljon össze csomókban. Ha ez megvan öntsük hozzá a maradék vizet, kb egy liter legyen, illetve annyi, hogy ellepje a csirkeszárnyakat.
- Tegyük a páclébe a megmosott csirkeszárnyakat, és tegyük a hűtőbe legalább 6 órára, vagy akár egész éjszakára.
- Ha nincs időnk a pácolásra, akkor a fenti páclében lassú tűzön főzzük elő a csirkehúst, amíg félig megpuhul, ilyen módon is teljesen átjárják majd a fűszerek a húst.
Panírozás
- Két tojást felverünk, majd hozzáadjuk az előzőleg félretett kávéskanálnyi reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, az őrölt chiliport és az apróra vágott koriandert. Alaposan elkeverjük.
- A lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, és enyhén megsózzuk.
- A pácléből kiszedett és lecsöpögtetett húsdarabokat először a tojásos-fűszeres keverékbe mártjuk, majd a lisztes zsemlemorzsába, ügyelve, hogy mindenhol fedve legyen a hús.
- Forró olajban aranybarnára és ropogósra sütjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3919
- Feltöltés dátuma: 2014. február 02.
Ajánló
Tálalhatjuk tört burgonyával, rizzsel, akár raitaval is mártogatni, vagy egyszerűen friss salátával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mango
23 recept
Chennai egy indiai város, eredetileg onnan származik a recept. Indiai/pakisztáni rántott húsnak is nevezhetjük, ami egy picit különbözik a miénktől. A pácolásnak köszönhetően nem csak a rántott hús bundája lesz igazán ízletes, hanem a kis csirkeszárny darabokat teljes egészében átjárják a fűszerek. A pácolás miatt érdemes előző este előkészíteni, ám ha valakinek nincs ideje egyáltalán, akkor lassú tűzön, hideg vízben feltéve a fűszerekkel előfőzhetjük a húst, amíg félig megpuhul.