r
Nosalty Logó

Chennai Chukka Chicken

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mango
Chennai Chukka Chicken
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Marinálás

Panírozás

Összesen 743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Marinálás

Panírozás

Összesen 2968 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Marinálás

Panírozás

Összesen 132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    249.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2343.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1467.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 2968 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Marinálás

Panírozás

Elkészítés

Marinálás

  1. A csirkeszárnyakat 3 felé vágjuk, a szárnyvégeket félretesszük, rájuk nincs szükség (én húslevest készítettem belőlük, hogy ne vesszen kárba). Egy nagy tálba teszünk ízlés szerinti mennyiségű őrölt chillit, kurkumát, sót illetve a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát. (A reszelt gyömbérből és reszelt fokhagymából tegyünk félre egy kávéskanálnyit a panírozáshoz.)
  2. Adjunk hozzá egy nagyon kevés hideg vizet, és keverjük el úgy, hogy az őrölt chili és kurkuma ne álljon össze csomókban. Ha ez megvan öntsük hozzá a maradék vizet, kb egy liter legyen, illetve annyi, hogy ellepje a csirkeszárnyakat.
  3. Tegyük a páclébe a megmosott csirkeszárnyakat, és tegyük a hűtőbe legalább 6 órára, vagy akár egész éjszakára.
  4. Ha nincs időnk a pácolásra, akkor a fenti páclében lassú tűzön főzzük elő a csirkehúst, amíg félig megpuhul, ilyen módon is teljesen átjárják majd a fűszerek a húst.

Panírozás

  1. Két tojást felverünk, majd hozzáadjuk az előzőleg félretett kávéskanálnyi reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, az őrölt chiliport és az apróra vágott koriandert. Alaposan elkeverjük.
  2. A lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, és enyhén megsózzuk.
  3. A pácléből kiszedett és lecsöpögtetett húsdarabokat először a tojásos-fűszeres keverékbe mártjuk, majd a lisztes zsemlemorzsába, ügyelve, hogy mindenhol fedve legyen a hús.
  4. Forró olajban aranybarnára és ropogósra sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3918
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 02.

Ajánló

Tálalhatjuk tört burgonyával, rizzsel, akár raitaval is mártogatni, vagy egyszerűen friss salátával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chennai egy indiai város, eredetileg onnan származik a recept. Indiai/pakisztáni rántott húsnak is nevezhetjük, ami egy picit különbözik a miénktől. A pácolásnak köszönhetően nem csak a rántott hús bundája lesz igazán ízletes, hanem a kis csirkeszárny darabokat teljes egészében átjárják a fűszerek. A pácolás miatt érdemes előző este előkészíteni, ám ha valakinek nincs ideje egyáltalán, akkor lassú tűzön, hideg vízben feltéve a fűszerekkel előfőzhetjük a húst, amíg félig megpuhul.

Hozzávalók

Marinálás

Panírozás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...