r
Nosalty Logó

Cheddar sajtos csirkeragu rétestésztában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cheddar sajtos csirkeragu rétestésztában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1299 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3824.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1299 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A gombát megpucoljuk, felszeljük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  4. A csirkemellet vajon megpirítjuk 1 gerezd fokhagymával, hozzáadjuk a gombát és pároljuk.
  5. Levet enged, amihez hozzáöntünk 1 dl tejszínt, 6 dkg reszelt cheddar sajtot. Krémesre főzzük.
  6. Félretesszük, hagyjuk meghülni.
  7. A 4 szelet bacon szalonnát hirtelen mindkét oldalán megpirítjuk. Szintén félretesszük hülni.
  8. A rétestésztát késhegynyi vastagságúra nyújtjuk.
  9. A meghült bacont a tésztára helyezzük, reszelünk rá 2 dkg cheddar sajtot, majd egyenletesen rákanalazzuk a ragut.
  10. A tésztába becsavarjuk. A tetejét tojással megkenjük és az előmelegített sütőben 180-200°C-on 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  11. Amíg sül, készíthetünk hozzá egy kis mártást. Kis tejszínben felolvasztjuk a maradék 2 dkg cheddar sajtot, kis petrezselyemmel meghintjük és sűrűre keverjük.
  12. A kész tésztát még melegen, átlósan felszeljük. Kb. 6-8 szelet lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 444
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 27014
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Ajánló

Mivel nagyon laktató, 1-2 db-ot ajánlok fejenként tálalni egy kis mártással díszítve.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretett nagybátyám rétesboltot üzemeltet. Békéscsaba (de mondhatnám az országban is ) legfinomabb rétesei ott készülnek. Mindenkinek ajánlom!!! Ha otthon járok, hozok magammal a különleges tésztájából, hogy én is tudjak belőle készíteni a barátaimnak, akár édes rétest desszertnek, akár húsos rétest egy kiadós ebédnek. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...