r
Nosalty Logó

Charlotte katica - Katicatorta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mamacica
Charlotte katica - Katicatorta 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    414.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4519.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1910 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    960.6 g
  • Cukor
    639 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 8347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótatekercset úgy, hogy a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájkat a cukorral krémesre kavarjuk. A tojások fehérjéből pici só hozzáadásával jó kemény habot verünk. A cukros sárgájához váltakozva hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét és a keményítős lisztet.
  2. Szilikonos, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben kisütjük. Amikor kész van (tűpróba), kivesszük, és konyharuhában feltekerjük. (Én nem szoktam lehúzni a papírt, csak betöltés előtt.)
  3. 0,8 l tejet felteszünk forrni, közben a puncs ízű pudingporokat 0,2 l tejjel és kb. 10 dkg cukorral összekavarunk, majd a forrásban lévő tejjel sűrűre főzzük folyamatos kavargatás közben. Ha kész, félretesszük hűlni.
  4. A maradék tejből 4 dl-t ismét forralni kezdünk, 1 dl tejjel és 5 dkg cukorral pedig összekavarjuk az eper ízű pudingport, majd a forrásba lévő tejjel összefőzzük az előbbihez hasonlóan, ha kész, ezt is félrehúzzuk hűlni.
  5. A margarint krémesre keverjük egy kevés cukorral, és a kihűlt pudingokhoz kavarjuk arányosan. Robotgéppel jól felverjük, mert így könnyebb krémet kapunk.
  6. Betöltjük a puncs ízű krém felével a piskótatekercset (én kevés időre hűtőbe teszem), dermedés után kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  7. Egy mély és öblös tálat kibélelünk folpack-kal. Kirakjuk a szeletelt piskótatekerccsel az oldalát, alját. Aki akarja, kevés lekvárral bekenheti a szeleteket, és félig megtöltjük az eper ízű krémmel, majd a maradék puncs ízű krémet is beletöltjük. Idényjelleggel tehetünk bele epret, málnát, nagyon megbolondítja. Hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
  8. Porcukros nyújtódeszkán kinyújtjuk vékonyra az előre beszínezett marcipánokat. A fehéren hagyott marcipánnal a darált kekszből és kevés margarinnal összegyúrt masszával vonjuk be, így készül a fejecske. A fekete marcipánból a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pöttyöket.
  9. A hűtőből kivett tálat tálcára borítjuk, lehúzzuk a fóliát, és bevonjuk a pirosra színezett marcipánnal. Elhelyezzük a pöttyöket, odaillesztjük a fejecskét. Feketére színezett marcipánból két golyót készítünk, feketére festett hurkapálcikákból így elkészítjük a két csápot a képen látható módon.
  10. Ezek után a zöld ételfestékkel színezett kókuszreszelékkel körbeszórjuk, és elkészült a Charlotte Katica. Fogyasztásig hűtőbe tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10760
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 19.

Ajánló

Bármilyen apropóból elkészíthető, kicsit munkaigényes, de a befektetett energia megtérül, a látvány magáért beszél.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Charlotte katica - Katicatorta 5.
Mamacica 6 recept

Születésnapos unokám katicabogaras tortát rendelt. Gondoltam, a bogárhátat ezzel a charlott-trükkel könnyebben meg tudom formálni. Az eredmény engem igazolt, nem volt egyszerű, de nagy sikere volt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...