r
Nosalty Logó

Challah

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katharosz
Challah
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2792 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4020.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    1805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 2792 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat dagasztógépbe (kenyérsütőgép) rakjuk, majd a dagasztó programmal bedagasztjuk. Ha szükséges, még kevés lisztet adunk hozzá, nekem kellett.
  2. Áttesszük egy kelesztőtálba, és a duplájára kelesztjük.
  3. Ezután hat egyenlő részre mérjük, majd átgyúrva kis cipókat formálunk belőle.
  4. Egyesével kisodorjuk, végül hatos fonással összefonjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és megkelesztjük.
  5. A megkelt kalácsot lekenjük tojásfehérjével, mákkal és szezámmaggal megszórjuk.
  6. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14090
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 23.

Ajánló

A receptet Limara oldalán találtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Challah
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, hatalmas kalács lesz ebből a mennyiségből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...